Inici Cinema L’actor vilanoví Dani Borrega, guardonat al 48 Hour Film Project de Madrid

L’actor vilanoví Dani Borrega, guardonat al 48 Hour Film Project de Madrid

COMPARTIR

Dos taxistes que s’acaben de conèixer tenen un cadàver al maleter del cotxe i parlen de com desferse’n del cos. Aquest és l’argument del curtmetratge “Taxista tú” interpretat pel vilanoví, Dani Borega, acompanyat d’Alfonso Moreno i Isabel Gigorro que ha estat recentment guardonat en el prestigiós certamen 48 Hour Film Project, de Madrid.

El curtmetratge s’ha emportat cinc premis Millor curt del 2019, Premi de l’Audiència; Millor actuació, per a Dani Borrega; Millor fotografia i Millor diàleg. Un bon repertori de premis que va agafar per sorpresa l’equip, explica Dani Borrega.

L’actor vilanoví s’ha mostrat molt satisfet de l’experiència que aplega més d’una vintena d’equips d’arreu que han de realitzar un curt en 48 hores. L’organització reparteix les bases i les condicions que han de complir aquests curts com la inclusió de frases i personatges concrets, així com el gènere del curt, que és diferent per a cada un dels participants. Els equips, explica Dani Borrega, han de preparar el guió, rodar i muntar el curt en un temps rècord, 48 hores.

“Taxista Tu”, és una comèdia negra, que ha estat seleccionada per competir a la final del Festival que tindrà lloc a Amsterdam durant el mes de setembre. Encara es desconeixen les nominacions, explica Dani Borrega, així que tampoc saben quins membres de l’equip, llevat dels dos directors, viatjaran a la capital dels Països Baixos.

La pandèmia mundial del coronavirus ha afectat de manera directa i important al sector del cinema i el teatre. S’han parat projectes, rodatges, s’han tancat sales de teatre i cinema i les que han pogut obrir ho fan amb un aforament molt limitat, diu Borrega.

Personalment, afirma, està vivint el confinament amb certa angoixa i amb molta incertesa i preocupació per la situació derivada de la pandèmia i evidentment, té moltes ganes de reprendre els projectes que es van aturar quan va començar la crisi sanitària.

Poc a poc, i a mesura que ens anem instal·lant en aquesta nova normalitat, es van recuperant part d’aquests projectes. Fa pocs dies s’ha fet la preestrena d’un altre curt, protagonitzat per Daniel Borrega “Amor Justo”. “Un projecte molt personal” d’aquest jove actor que ha estat seleccionat per participar al Festival Diversa de Colòmbia, un festival de temàtica LGTBI.

El curtmetratge Amor Justo, un projecte molt personal de Dani Borrega,  es projectarà a Can Muscons en el marc dels divendres a la fresca

El curt es podrà veure el pròxim 19 de juny en el marc dels “Divendres a la fresca a Can Muscons”, juntament amb altres tres curts, que han estat guanyadors en el certamen local “Càmera i Acció, es roda a casa” organitzat per la regidoria de Cultura.

Daniel Borrega ha explicat a Ràdio Nova que està molt orgullós de poder projectar el curt davant un públic conegut, familiars i amics. Ha agraït a la regidora de Cultura Carlota Silva així com a l’alcaldessa Noemí Trucharte, la seva invitació i el fet que, malgrat la situació actual, es doni suport a la cultura.

L’actor vilanoví ha anunciat a Ràdio Nova el seu pròxim projecte, sempre i quan es normalitzi la situació. Si tot surt bé, es desplaçarà a Madrid per rodar un curtmetratge sobre la postguerra. Una iniciativa que li fa molta il·lusió i que està convençut que “pot ser un gran projecte”.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*