Inici Societat L’accés pendent de la Ronda Sud a Vilanova del Camí, l’any vinent

L’accés pendent de la Ronda Sud a Vilanova del Camí, l’any vinent

COMPARTIR

L’enllaç Vilanova Nord, que comunica la Ronda Sud (C-37) amb el nord del nucli urbà de Vilanova del Camí, serà finalment una realitat l’any vinent, segons han confirmat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’accés es completarà gairebé deu anys després de l’obertura de la via, que també guanyarà un enllaç directe a Igualada l’any 2020. Els treballs per completar l’enllaç Vilanova Nord -amb uns 175 metres pendents d’executar- s’iniciaran “abans de finals d’any”, segons la Generalitat, tenen un pressupost d’uns 400.000 euros i un termini d’execució de tres mesos.

No hi ha data, però, per a la via col·lectora amb la que la Generalitat preveu resoldre el dèficit de la infraestructura a Vilanova del Camí, on l’enllaç sud només permet la circulació en sentit Montbui. El passat mes de febrer es va presentar la solució, que consisteix en crear un carrer paral·lel a la Ronda Sud que servirà per connectar els dos enllaços actuals i facilitar els moviments que ara no són possibles.

Territori continua elaborant el projecte de que anomenen una “via col·lectora” per a connectar ambdós enllaços. En concret, aquest vial tindrà 650 metres de longitud i discorrerà entre la rotonda de la ronda de Sant Antoni i la rotonda de la carretera C-244. El vial tindrà una amplada de 10 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres d’amplada cadascun. Aquesta obra comportarà la construcció d’un pas superior a la línia ferroviària Llobregat-Anoia d’FGC.

FER UN COMENTARI

*