Inici Cultura L’Abric Romaní de Capellades rep un 16% més de visitants

L’Abric Romaní de Capellades rep un 16% més de visitants

COMPARTIR

L’any passat van visitar el jaciment arqueològic de l’Abric Romaní de Capellades 6197 persones, 4024 en grup i 2173 de manera individual, fet que suposa un increment del 16% respecte el 2017.

Es tracta d’un visita totalment guiada que dura aproximadament una hora. A la primera part, situada a l’edifici de serveis, es pot veure una exposició d’immersió temàtica sobre l’ocupació neandertal de l’Abric Romaní. A continuació es passa al mateix jaciment, on es pot visionar un audiovisual sobre els neandertals de l’Abric i la recerca científica que s’hi fa. Els guies expliquen in situ el jaciment i el registre arqueològic, mostrant físicament algunes de les troballes que s’hi han fet. La darrera part és un taller de tir amb propulsor i un de tir amb arc, per experimentar tècniques de cacera de la prehistòria.

El jaciment de l’Abric Romaní és obert els matins de diumenge d’11 a 14 hores i les visites guiades comencen a les 11:15 i 12:45.

La resta de dies de la setmana és possible la visita però només per a grups de mínim 15 persones amb reserva prèvia. Per a més informació i reserves es pot trucar al 93.801.28.50, el telèfon del Museu Molí Paperer de Capellades.

Respecte a aquest increment del 16%, el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, opina que “estem en la bona línia: aconseguim mantenir un creixement sostingut de visitants a l’hora que continuem programant les actuacions necessàries per a l’ampliació del recorregut i per a la millora de l’actual visita interferint el mínim possible. Així, per exemple, als arranjaments de la coberta del jaciment afegim ara la instal·lació d’un nou projector per millorar l’experiència de l’audiovisual i la construcció d’uns serveis que ens permetin fer front al creixement previst”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*