Inici Cultura L’Abric Romaní acull experts en neandertals

L’Abric Romaní acull experts en neandertals

COMPARTIR

Prop d’un centenar d’arqueòlegs van visitar el passat divendres a la tarda l’Abric Romaní de Capellades. Van ser rebuts per l’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras. Auber els va donar la benvinguda recordant que l’Abric Romaní s’ha convertit en un referent paleolític a Catalunya, tant pel registre científic documentat com per la investigació científic adesenvolupada.

Seguidament es va començar una visita, guiada pels científics de l’IPHES, tant al mateix jaciment de l’Abric Romaní com als altres que hi ha al llarg de la Cinglera del Capelló.

Aquests arqueòlegs formaven part del 60è Congrés Internacional de la Fundació Hugo Obermaier, celebrat al campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En el marc d’aquest congrés, els assistents van visitar primer els jaciments de les Coves del Toll (Moià) i després els de l’Abric Romaní. En ambdues localitats l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució social) desenvolupa projectes d’investigació que han convertit a les dues localitats en un referent mundial per a l’estudi de la vida quotidiana i de l’organització social dels neandertals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*