Inici Llibres «La vacant imprevista» de J.K. Rowling

«La vacant imprevista» de J.K. Rowling

COMPARTIR

[Img #3767]Atenció als que podeu ser escèptics al canvi de registre de gènere de l’escriptora britànica creadora del famós personatge de la sèrie de Harry Potter. J.K. Rowling ha invertit prop de dos anys en la escriptura d’aquesta novel.la que representa la seva estrena com a autora  per al lector adult i ho fa fet amb molt d’èxit, tant de vendes com de crítiques. En només tres setmanes d’haver-se publicat en el nostre país, s’ha situat entre els llibres més venuts en l’apartat de ficció, i després d’esgotar un milió d’exemplars venuts al Regne Unit.

Estar molt clar que tothom estava pendent de com resoldria aquesta ‘La vacant imprevista’, títol per la història ambientada en el petit municipi anglès de Pagford. Rowling s’ha inspirat en la figura del seu pare per al personatge ‘dolent’ de la novel.la. Una mena de venjança paterna i que li ha servit d’inspiració per aquest debut literari per al lector adult.

L’escriptora anglesa que va tenir una infància feliç a Winterbourne inventant contes per a la seva germana, va veure com de sobte la seva mare era víctima de la malaltia de l’esclerosi múltiple, mentre el seu pare mantenia una relació extramatrimonial amb la que més tard seria la seva esposa. Rowling va sentir-se abandonada pel seu pare, un fet que va provocar que no es parlessin durant molts anys. Però el temps ho pot curar tot, i gràcies a aquesta mena de venjança del passat i practicar amb aquesta narració una escriptura terapèutica, pare i filla han fet les paus. Però aquest no és pas l’argument de ‘La vacant imprevista’ que l’editorial Empúries publica en català i Salamandra en castellà.

ARGUMENT

Quan Barry Fairbrother mor inesperadament amb poc més de quaranta anys, tot el poble de Pagford queda tocat. Pagford és un poblet típicament anglès, amb una plaça bonica i una església, però el que s’amaga rere una aparença tranquil·la és en realitat una guerra oberta entre els veïns: els rics s’enfronten amb els pobres, els adolescents amb els pares, les dones amb els marits i els professors amb els alumnes. Pagford no és pas el que semblava a primera vista. I la plaça que queda vacant a l’ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford. Qui triomfarà en unes eleccions plenes de passió, duplicitat i revelacions inesperades? La resposta la teniu amb la lectura d’aquest volum, prop de les 600 pàgines en la versió en català, de ‘La vacant imprevista’

VERSIÓ TELEVISIVA

D’altra banda i després de cins mesos ser publicada ‘La vacant imprevista’ i d’acumular unes xifres rècord de vendes, s’ha fet un pas més cap a l’èxit en confirmar-se per part de la BBC de convertir aquesta història de l’escriptora britànica, en una mini sèrie televisiva. La pròpia J.K.Rowling col.laborarà en el projecte que s’hauria d’estrenar l’any 2014.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*