La Unión Cultural Extremeña Anoia va celebrar la festa de les Candeles amb una activitat gastronòmica i social que ja s’ha convertit en un clàssic a principis de febrer. El concurs de plats típics va aplegar gairebé una cinquantena de participants i va fer les delícies de molts paladars a la seu social de l’entitat, en un berenar extraordinari. Les guanyadores del concurs van ser Inés Santano, Francisca Valiente i Melchora Calleja.
En total es van presentar a concurs 48 plats, entre salats i dolços que van oferir un menú molt divers al tast del jurat i que després tothom va poder compartir i assaborir.
El Jurat, però no ho va tenir gens fàcil per decidir quines elaboracions mereixien els premis, com ens explicava Keta Borrega des del centre extremeny.
El veredicte va anar a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte, dos dels membres de V365, Vanesa González i Cristóbal Simón, i dues expertes en dolços, les propietàries de Panela i Coco.
El primer plat de Inés Santano va ser verdura farcida amb albergínia, pebrots i carabassó. El segon, de Francisca Valiente, un polp a la planxa amb mongetes blanques, caramel·litzat. I el tercer, unes natilles de Melchora Calleja.
Els premis, com és habitual, eren estris de cuina: una planxa de vapor, un joc de paelles i una batedora per a fer massa, per continuar fomentant una afició tan saludable com és la de cuinar.