Inici Destacats La Unió Empresarial de l’Anoia forma 225 alumnes i insereix 64 persones

La Unió Empresarial de l’Anoia forma 225 alumnes i insereix 64 persones

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia registra bones dades l’any 2023 pel que fa a formació i inserció laboral. De fet, un dels serveis que ofereix la UEA a les seves empreses associades és formació a mida, i per l’altra, un departament de borsa de treball per tal de publicar i gestionar les ofertes de feina i cobrir els perfils i llocs de feina que les empreses associades sol·liciten.

Més de 25 anys formant a persones treballadores i a empreses

Pel que fa a la formació, la UEA té més de 25 anys d’experiència en el sector. En aquest sentit, la Unió Empresarial de l’Anoia s’ha convertit en un centre de formació especialitzada i desenvolupa qualsevol formació demandada per l’empresa, ja sigui a través de formació bonificada, formació per a directius/ves i comandaments intermedis o amb formació a mida a les necessitats de les organitzacions. En aquest sentit, aquest 2023, 225 persones s’han format amb la UEA, a través de 17 cursos organitzats per la patronal anoienca amb un total de 159 hores de formació.

A més, 5 empreses associades van creure en la UEA per a organitzar cursos a mida pels seus treballadors. En un dels casos la formació es va fer a la mateixa empresa i als altres, els cursos s’han fet a les instal·lacions de la UEA.

Els cursos que s’han impartit durant el 2023 han sigut diversos: des de com aplicar la intel·ligència artificial a l’estratègia de vendes de l’empresa; habilitats de comunicació; gestió de la producció; gestió del temps; Whatsapp Business; Instagram per als negocis; planificació i organització del treball; com preparar l’estratègia digital a les xarxes; entre altres.

Nous cursos subvencionats per a activitats industrials

Com a novetat, aquest 2024 la Unió Empresarial de l’Anoia -i tenint en compte les necessitats detectades pel teixit empresarial- organitza diverses formacions a través de Conforcat a Mida de la mà del Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya. Es tracta cursos subvencionats, adreçats a persones treballadores o en situació d’atur i que pretenen donar resposta a la necessitat que té la indústria anoienca de tenir personal format.

En l’actualitat, el curs d’operari de planta química ja està en marxa i en bon funcionament. Properament, es realitzaran els cursos de mecanització amb torn CNC; d’electricitat industrial; d’automatització programable; mecanització amb fresadora CNC i el d’hidràulica.

Tota l’oferta formativa de la Unió Empresarial de l’Anoia està disponible al web: www.uea.cat a l’apartat de formació. Per a més informació: formacio@uea.cat / 93 805 22 92.

47 persones són inserides a empreses de la comarca gràcies a la Borsa de Treball de la UEA

Un dels altres valors de la Unió Empresarial de l’Anoia és el fet de comptar amb el servei i departament propi de Borsa de Treball disponible i exclusiu per a empreses associades. En aquest sentit, es tracta d’un servei que ajuda a cercar el personal que les empreses necessiten, de manera àgil i totalment personalitzada i des d’aquest departament es gestionen aquestes ofertes i els currículums dels candidats que arriben a la UEA.

Aquest 2023, aquest departament presenta els següents resultats: per una banda, s’han gestionat 121 ofertes de feina, de les quals, s’han tancat 83 ofertes i 47 persones s’han inserit a empreses de l’Anoia gràcies a la UEA. Els perfils professionals que més s’han gestionat des de la borsa de treball de la UEA són: Administratiu/ves, comercials, compres, operaris/es (carretoners, operaris de planta…) i oficis (mecànic, mecànic industrial, soldador, lampista, fresador, troquelador…), entre altres.

Les ofertes de feina s’actualitzen de forma periòdica i diària. Per a més informació: www.uea.cat a l’apartat Borsa de treball.

17 persones en situació d’atur són inserides gràcies al Programa 30 + gestionat per la UEA

La UEA va tornar a comptar amb aquest programa d’inserció, un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Aquest programa té com a objectius la formació i inserció de persones a partir de 30 anys i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació, en el mercat de treball; tot i que es van prioritzar els següents perfils: persones aturades de llarga durada, persones treballadores en situació d’atur majors de 45 anys i amb baixa qualificació acadèmica.

Aquest 2023 es van realitzar 17 insercions de persones aturades -moltes d’elles de llarga durada i majors de 45 anys, i amb contractes indefinits–. Les empreses que han participat en aquesta nova edició del 30 Plus són de sectors diversos com metall, immobiliari, arts gràfiques, gestió de residus, subministraments i carburants, comerç al major d’articles de jardineria, prevenció de riscos i seguretat, instal·lacions contra incendis, manteniments i neteges, electricitat i electrònica i alimentació. S’han cobert les següents vacants: comercial, atenció a l’usuari, administració, cap de taller, manteniment, mosso de magatzem, Community Manager, docent, atenció al client i encarregat de magatzem.

Aquesta vessant d’ocupació respon a la línia de treball que l’entitat empresarial té en ment per crear ocupació estable i de qualitat, per a la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica de la comarca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*