Inici Hoquei La selecció espanyola d’hoquei amb Baliu i Deitg acaba sots-campiona de la...

La selecció espanyola d’hoquei amb Baliu i Deitg acaba sots-campiona de la Copa de les Nacions

[Img #21455]Els arlequinats Ton Baliu i Elagi Deitg han acabat segons a la Copa de les Nacions celebrada a Montreux. La selecció que entrena Quim Paüls no ha pogut tornar a superar a Portugal a la final com ja havia fet a la lligueta de classificació (en aquell partit el resultat va ser 1-0). A la final els portuguesos s’han pres la revenja i s’han imposar per un ajustat 3 a 2 (amb gols de Toni Perez per l’estatal i Nunes, Alves i Rodrigues pels lusitans).  La selecció lusitana ha sumat el seu 18è títol i es converteix amb la selecció amb més Copes de les Nacions al seu palmarès. El capità del MONBUS IHC, Ton Baliu, ha estat el primer canvi de la selecció mentre Elagi Deitg ha estat suplent de Marc Grau. en virtud del repartiment de titularitats entre els porters en tot el campionat. En el combinat espanyol també hi havia el fisioterapeuta de l’Igualada, Martí Compte.

Molt respecte sobre la pista en els primers minuts. Tant Portugal com Espanya no han volgut córrer riscos en els primers compassos i han defensat, sense moltes complicacions, les seves respectives porteries.

El primer a colpejar ha estat la selecció portuguesa. Helder Nunes ha aprofitat una passada interior per desviar la pilota davant la sortida de Carles Grau (1-0, min 6). Tot just tres minuts més tard ha arribat la reacció espanyola. Toni Pérez ha rematat a l’interior de les malles una assistència del seu company Edu Lamas.

Semblava que el gol tornava a calmar el curs del partit però Gonçalo Alves, després d’una gran acció individual, ha tornat a decantar el lluminós a favor de la selecció lusitana (2-1, min 11). El jugador portuguès ha arrossegat la pilota fins a trobar el forat i ha colat l’esfèric per sota de Carles Grau.

Poc ritme a la represa fins a la targeta blava que ha vist Toni Pérez, després de fer la traveta a Helder Nunes, que marxava només en una contra. La posterior directa, xutada per Nunes, l’ha salvat sense problemes Carles Grau.

Portugal ha comès la seva desena falta i Toni Pérez ha aprofitat per posar les taules al marcador (2-2, min 31). El capità ha aixecat la pilota per sobre de Girão, lluny del seu abast. Finalment, a tres minuts del final, Joao Rodrigues ha culminat un contraatac per posar el 3-2 definitiu a l’electrònic.