Inici Hoquei La selecció espanyola de l’igualadí Ton Baliu es juga aquest dissabte ser...

La selecció espanyola de l’igualadí Ton Baliu es juga aquest dissabte ser campiona del món

[Img #23326]La Selecció Espanyola d’hoquei sobre patins on milita el capità del Monbus Igualada Ton Baliu s’ha classificat per a la final del Campionat del Món després de guanyar per 6-2 a Alemanya. Espanya està a 20 minuts de poder conquerir el 17è títol mundial de la seva història i el 6è de forma consecutiva, dues gestes increïbles al món de l’esport espanyol i mundial. El seu rival serà Argentina, que va derrotar ahir a Portugal. El Vendespace, pavelló francès de La Roche-sur-Yon que acull la cita, va vibrar amb un nou recital de l’equip de Quim Paüls, que arriba a la final desplegant tot el seu potencial en la fase definitiva del certamen. La final d’aquest dissabte es disputarà a les 21:00, en directe per Teledeporte.

Alemanya es va plantar ràpidament a la pista, sobretot gràcies a un gol d’Hages en el primer minut. Un gerro de realitat que posava de manifest que Alemanya estava disposada a competir molt seriosament per un lloc a la final, com així va ser durant tot el partit. Però va emergir a l’figura de Bargalló en el moment oportú. Sense haver estrenat el seu compte golejador en el mundial fins avui, Bargalló havia assegurat que l’important no era que ell marqués sinó aconseguir la copa, però quan l’equip ho ha necessitat per a això no ha dubtat a aparèixer. Dos gols seus pràcticament seguits des de la frontal han donat la volta al marcador.

La reacció alemanya tampoc es va fer esperar, i Perreira va tornar l’empat ràpidament, de nou en una exhibició del caràcter competitiu alemany. Però malgrat la igualada, Espanya ja anava llançada, i aquesta vegada Josep Lamas, fent gala del seu olfacte, va posar el 3-2 al marcador. Espanya tornava a estar per davant i Bargalló, signant el seu tercer gol, va augmentar la renda abans del descans.

A la represa, primers minuts de control i càstig excessiu arbitral amb dues targetes blaves, una per Gual i una altra per Gil. Alemanya va errar les dues directes i Espanya va superar els quatre minuts d’inferioritat sense problemes. Entre una i altra targeta, a més, Edu Lamas havia anotat el 5-3 aprofitant un rebot de la tanca.

Amb els tres gols de renda en el marcador, i amb una exigència física tremenda, Espanya va ser trencant les aspiracions alemanyes. El gol de Gual, després d’una passada magistral de Gil que el va deixar sol amb el porter venut, significava el cop de gràcia per a una Alemanya que, sense abaixar els braços, haurà de lluitar pel 3r i 4t lloc.

Fitxa del partit:

Espanya: Egurrola, Gual, Bargalló, Gil, Josep Lamas -cinc inicial- Adroher, Edu Lamas i Toni Pérez

Alemanya: Glowka, Karschau, Hages, Perreira i Peinke -cinc inicial- Hages i Leyer

Gols: 0-1 Hages (1 ‘), 1-1 Bargalló (2’), 2-1 Bargalló (5 ‘), 2-2 Perreira (7’), 3-2 Josep Lamas (9 ‘), 4- 2 Bargalló (12 ‘), 5-2 Edu Lamas (29’), 6-2 Gual (38 ‘)

Àrbitres: Bleuzen (FRA) i Pinto (PER). Blau a Gual i Gil