Inici Música La sardana «La Rambla», de l’igualadí Carles Prat, primer premi a La...

La sardana «La Rambla», de l’igualadí Carles Prat, primer premi a La Bisbal d’Empordà

COMPARTIR

[Img #2742]La sardana “La Rambla”  del jove compositor igualadí Carles Prat ha rebut aquest diumenge a la tarda a la Bisbal d’Empordà el primer premi en el concurs de composició de sardanes per a cobla Premi Mestre Conrad Saló, que enguany celebrava la 8ª edició.  En la vetllada al Teatre Mundial de la Bisbal s’han interpretat una desena de sardanes, les cinc sardanes finalistes i altres d’autors diversos, a càrrec de les cobles la Principal de la Bisbal i la Bisbal Jove.

[Img #2750]“La Rambla” ha rebut el primer premi per unanimitat del jurat mentre que el premi del públic ha estat per la sardana “Montserrat, bressol de grans músics” de Jordi Moraleda.

L’obra guanyadora no és la primera sardana composta per Carles Prat. A “La Rambla” el compositor ha intentat transformar en música el vaivé típic de la Rambla Sant Isidre, d’Igualada. En els motius principals de l’obra i en l’harmonia i el contrapunt emprat, intenta reflectir aquesta vitalitat que tenen aquest tipus de carrers, tan cèntrics i tan concorreguts de les ciutats, llocs on possiblement hi ha més vida. El jove igualadí hi troba en algun moment un cert punt nostàlgic “el fet de viure fora” afirma, “també fa que hi pensi més en la meva ciutat i en detalls com aquest, de la Rambla, que a Igualada és un espai vital de la ciutat”.

Prat explica que la sardana és un gènere relativament nou per ell ja que al no venir del món de la cobla, ha hagut d’aprendre i treballar els paràmetres i els detalls d’una composició com la sardana. No deixa de confessar, però, que li feia molta il.lusió participar en aquest concurs i encara més guanyar-lo essent “la cobla una formació típica i exclusiva de casa nostra i la Bisbal d’Empordà una ciutat capital de la sardana”.

El jove igualadí  ha rebut altres premis de composició aquest mateix 2012, el segon premi al Premi de Composició Amics del Liceu per l’obra “Del amor y la ausencia” per tenor i piano, el premi Sincrònic de Lleida amb la peça “Flux” per orquestra de corda i un premi exaequo al Concurs de Composició per a Corals Infantils de Reus.

[swf object]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*