Inici Cinema La projecció d»Ayer no termina nunca’ al seu escenari inicia el cicle...

La projecció d»Ayer no termina nunca’ al seu escenari inicia el cicle de cinema a la fresca

COMPARTIR

Durant el mes de juliol, l’Institut Municipal de Cultura d’Igualada (IMC) i el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí han programat conjuntament un cicle de cinema en versió original que tindrà lloc en diferents espais de la ciutat. Es projectaran tres pel·lícules en versió original: Ayer no termina nunca en castellà, The king’s speech en anglès subtitulada al català i Les Neiges du Kilimandjaro en francès subtitulada al castellà. Totes les sessions seran gratuïtes.

Ayer no termina nunca al Cementiri Nou

[Img #8393]La primera cita tindrà lloc aquest dilluns 15 de juliol a les 22 hores, amb la projecció de la pel·lícula Ayer no termina nunca, de la directora catalana Isabel Coixet, en el mateix escenari on es va rodar, el Cementiri Nou d’Igualada, obra dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós.

La pel·lícula és un drama intimista i té com a protagonistes dos actors, Javier Cámara i Candela Peña, únics personatges del relat. És l’any 2017 i el país està enfonsant per la crisi econòmica. Una parella es retroba després de cinc anys de no veure’s i d’haver passat unes circumstàncies difícils a les seves vides. Es van separar després d’haver perdut el seu fill a causa d’una negligència hospitalària. Quan senten que el passat ja no té importància, aquest torna de sobte.

Amb aquest argument, la pel·lícula pretén fer una mirada actual sobre la crisi econòmica des del punt de vista d’uns personatges ferits. Sensible i intensa emocionalment, la cinta destaca sobretot per uns diàlegs contundents i per les interpretacions de Cámara i Peña.

Visita guiada al cementiri

Aprofitant la projecció de la pel·lícula s’ha organitzat, el mateix dia a les 20:30h, una visita guiada al Cementiri, a càrrec de l’arquitecte municipal Carles Crespo, que farà un recorregut per aquest espai tan emblemàtic de la ciutat d’Igualada. En la visita es presentaran també els nous rètols d’interpretació del cementiri com espai arquitectònic, que s’han realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El Cementiri Nou d’Igualada inaugurat l’any 1991 i projectat amb el nom de Zementiri, és obra d’ Enric Miralles i Carme Pinós, un projecte que constava de tres eixos en forma de zeta. Fou guardonat amb el premi FAD d’arquitectura, un projecte singular, considerat com una de les obres més poètiques de l’arquitectura catalana, que provoca que molts turistes es desplacin fins a Igualada per visitar-lo.

L’arquitecte Enric Miralles va morir el 3 de juliol de l’any 2000 als 45 anys. Format a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectes de Barcelona i a la Universitat de Columbia (Estats Units), és considerat un dels talents més excel·lents de la seva generació a nivell mundial. El currículum de Miralles inclou obres de rellevància internacional com l’Ajuntament d’Utrecht o el Parlament d’Escòcia, a Edimburg. Miralles està inhumat en el cementiri de la ciutat d’Igualada, obra que ell mateix va dirigir i que li va valer la seva ben guanyada fama internacional.

The King’s speech, un film que parla d’amistat i superació

[Img #8394]La versió original de la pel·lícula, traduïda al castellà com El discurso del rey, de Tom Hooper, explica la història de superació del rei George VI (Colin Firth) de la Gran Bretanya, el qual, amb l’ajut d’un heterodox logopeda, Lionel Logue (Geoffrey Rush), aconseguirà vèncer la seva tartamudesa just en els inicis de la II Guerra Mundial.

La pel·lícula fa un elogi de l’amistat per a superar les dificultats, i presenta la tartamudesa, amb tot el seu dramatisme, com a metàfora de la por global davant un conflicte inevitable. La pel·lícula es projectarà el dilluns, 22 de juliol, a les 22 hores a la plaça Catarineu.

Les neiges du Kilimandjaro, una pel·lícula que parla de tolerància

[Img #8395]El guió d’aquesta pel·lícula de Robert Gédiguian ha estat inspirat en el poema Les pauvres gens, de Victor Hugo i és un llargmetratge que qüestiona les injustícies de la societat actual i fa un cant a la tolerància entre éssers humans.

Aquesta obra francesa explica la història d’un matrimoni que, després de quedar-se sense feina, veuen com uns homes armats i emmascarats entren a casa seva, els lliguen i s’enduen els seus anells i les targetes de crèdit. No obstant això, s’assabenten que un dels seus agressors ha actuat per necessitat, per poder alimentar els seus germans petits i lluny de sentir rancúnia cap a ells, miren d’entendre el seu comportament violent. La pel·lícula es projectarà el dilluns, 29 de juliol, a les 22 hores també a la plaça Catarineu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*