Inici Cartes dels lectors La Pobla de Claramunt: de la gestió tècnica al lideratge polític

La Pobla de Claramunt: de la gestió tècnica al lideratge polític

COMPARTIR

Fa sis mesos que el nostre govern municipal, una reedició de la coalició entre Participa! i el PSC de l’anterior legislatura, pren les regnes de l’ajuntament. No obstant això, governar és molt més que gestionar; implica liderar amb visió i compromís cap al municipi.

Aquests sis regidors i regidores, incloent-hi l’alcalde, semblen centrats en tasques tècniques més que en la política activa que requereix la nostra localitat. Des del grup de Fem Pobla, hem reiterat la necessitat d’un Pla d’Acció Municipal (PAM), un document clar que estableixi les prioritats polítiques en àrees com equipaments, cultura, igualtat, turisme, promoció econòmica… Malauradament, ara com ara, aquest pla encara no existeix.

En relació amb això l’últim PAM 2019-23, segons les dades de la Diputació, es va presentar el novembre del 2020, disset mesos van trigar a elaborar el full de ruta del nostre municipi, amb un resultat d’execució d’escassos 34,7% de les 97 accions planificades.

És veritat que vàrem viure una pandèmia, això va paralitzar algunes accions, però d’altres es podien haver desenvolupat amb voluntat política, hem repassat les dades i accions planificades:

Sobre 96 accions planificades, segons el web municipal, només 19 s’han completat, 3 estan en procés amb un compliment, 35 estan a mig fer i 40 accions ni tan sols han començat, en definitiva 78 accions pendents.

D’altra banda, moltes d’aquestes accions acomplertes semblen destinades a cobrir expedients, i algunes fins i tot són heretades de l’anterior mandat, com ara la unió dels aparcaments, d’altres, com l’accés als expedients electrònics, aplicacions de bonificacions per l’ús d’energies renovables i el manteniment de la pressió fiscal en l’IBI, l’aplicació de bonificacions en els impostos per la instal·lació d’energies renovables als habitatges provenen de la dinàmica de país, el pla d’igualtat o la instal·lació d’un punt lila en els actes més concorreguts està promogut per la MICOD, la redacció d’unes bases per a l’adjudicació del bar de l’edifici de l’Ateneu, un espai tancat des del 2018 i que sembla no estar a les prioritats d’aquest govern… en definitiva poca collita pròpia.

Així mateix, nombroses propostes han quedat pendents, accions que realment beneficiarien a tothom: la construcció d’un pavelló o pista poliesportiva, la redacció d’un pla de recuperació de les fonts naturals, la promoció de plans de rehabilitació i ajuts, l’elaboració de cartes de serveis, la millora dels accessos al centre del poble prioritzant la mobilitat dels vianants, l’elaboració d’un pla d’usos dels diferents edificis municipals i històrics, la celebració d’una jornada de portes obertes de les entitats i associacions del municipi, la instal·lació de varis «pipi-can», el cens d’edificis residencials en desús, la construcció del local social del Xaró al Corral de la Farga… així fins a 74 propostes que esperen ser implementades i que, de moment, ni estan ni se les espera.

Dit això, arribem a la conclusió que cal posar ordre a les prioritats, traçar una ruta clara i no limitar-se a resoldre problemes puntuals. Governar no només significa prendre decisions, sinó també enfrontar-se als reptes i convertir-los en realitat.

Necessitem un lideratge que vagi més enllà de les funcions administratives. És ara quan l’actual govern ha de deixar de costat la passivitat tècnica i abraçar la política amb una visió clara. Si no és així, la ciutadania continuarà esperant el lideratge que realment es mereix el nostre municipi.

Habitatge, taxes justes, manteniment i millora de les connexions dels nuclis més allunats, de  promoció del nostre municipi, millora en la cura dels espais públics i comuns, promoció de la cultura i del nostre patrimoni, plans d’acció i conscienciació de l’ús del plàstic, millora dels espais verds i la llera de la Riera de Carme, accions contra la sequera i en favor de la lluita contra canvi climàtic, les comunitats energètiques locals, la captació de subvencions per la millora del nostre municipi, etc., en definitiva, podem cobrir expedients o podem fer una Pobla millor. Això està en les seves mans.

Per tot això, des de Fem Pobla, instem amb fermesa a tot l’equip de govern de La Pobla de Claramunt a encarar la tasca de governar amb el sentit de deure que aquesta implica i a prendre les mesures necessàries per respondre tant a les necessitats immediates com a les futures del poble.

Fem Pobla-ERC

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*