Inici Societat La nevada deixa entre 2 i 10 centímetres a l’Anoia

La nevada deixa entre 2 i 10 centímetres a l’Anoia

COMPARTIR

[swf object]La neu ha acabat visitant aquesta matinada tota la comarca, tot i que amb gruixos que oscil·len entre els 2 i 10 centímetres en funció de la zona i l’altitud.

A la Conca d’Òdena la nevada s’ha iniciat al voltant de quarts de 3 de la matinada fins passades les 5. Ha arribat a quallar sobre teulades, cotxes i vegetació, amb uns 2 centímetres, però no ha arribat a agafar sobre els carrers.

[Img #4938]Als llocs més elevats de la comarca, com la Llacuna o Montmaneu, la nevada ha estat una mica [Img #4939]més intensa i ha deixat uns 10 centímetres de neu, segons informen l’Albert Borràs de l’Observatori de Pujalt, Meteo Llacuna i el Servei Meteorològic de Catalunya. A Pujalt, la nevada ha deixat gruixos de 6 centímetres.

Problemes a la Panadella

[Img #4940]

A la Panadella, a 700 metres d’altitud, la [Img #4911]neu ha obligat alguns cotxes a esperar el pas de la màquina per seguir el camí en els moments més intensos de la nevada. Ja al matí, en aquest punt de l’A-2 s’han produït algunes sortides de via, tot i que no han arribat a dificultar la circulació.

L’Ajuntament d’Igualada ha informat que no ha calgut activar el dispositiu que tenia preparat per netejar els carrers donat que la circulació no presenta cap dificultat.

Un matí complicat a algunes vies

A la Llacuna, les màquines llevaneus han hagut de treure els 10 cm. acumulats a la carretera BP-2121, a on es pot circular sense problemes des de primera hora del matí. Una mica més al sud, carreteres locals de la comarca de la Conca de Barberà han estat intransitables fins el migdia.

La incidència més greu ha estat un accident mortal a la C-15, a l’alçada de la Pobla de Claramunt. L’accident s’ha produït a les 10 del matí i ha obligat a tallar la calçada en ambdós sentits durant més des dues hores. Els vehicles es desviaven per la carretera C-244 fins que s’han retirat els cotxes implicats en l’accident.

[Img #4929]

Un altre accident a l’A-2 a l’alçada d’Esparreguera també ha dificultat la circulació en sentit Barcelona durant bona part del matí.

Activitats suspeses

A conseqüència de la nevada algunes activitats previstes s’han vist afectades. És el cas d’alguns partits de [Img #4914]futbol en camps a l’aire lliure, segons informava el Consell Esportiu de l’Anoia. A Montbui també s’ha hagut de posposar el mercat al carrer “Fora estocs”. La cursa Botifarrunner que s’havia de celebrar a la Llacuna s’ha posposat pel 24 de març i la Unió Cultural Extremenya ha suspèsla festa de la matança que tenia previst celebrar al Parc Fluvial de Vilanova del Camí.

Talls de llum

Segons informa l’Ajuntament de Santa Maria de Miralles, el municipi es va quedar quatre hores sense subministrament. A d’altres municipis com la Llacuna es van produir alguns talls intermitents en el subministrament elèctric.

Protecció Civil dóna per acabat l’episodi de neu, però alerta de les baixes temperatures

La nevada ha complert les previsions meteorològiques i ha deixat un gruix de 5-6 centímetres de mitjana a bona part del territori, de forma més intensa a l’Anoia, Conca de Barberà i les Garrigues. Segons l’Agència Catalana de Notícies, el gruix màxim en aquestes comarques ha estat de 15 centímetres.

A la una del migdia d’aquest dissabte s’ha donat per finalitzat l’avís de la nevada i la preocupació se centra ara en l’onada de fred que arribarà diumenge al matí. El director general del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha explicat que la massa d’aire fred s’estancarà sobre el país i les temperatures per sota zero dominaran fins dilluns i possiblement també fins dimarts. A l’Anoia s’esperen fins a 7 graus negatius.

Podeu veure imatges de la nevada a la comarca a la nostra galeria d’imatges.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*