Inici Destacats La Mostra pren els carrers d’Igualada amb una desena de propostes gratuïtes...

La Mostra pren els carrers d’Igualada amb una desena de propostes gratuïtes a l’espai públic

COMPARTIR

La Mostra Igualada ha inaugurat aquest divendres els espectacles de carrer en una 35a edició que reforça les propostes gratuïtes a l’espai públic. Fins diumenge se’n podran veure una desena, entre els quals hi ha ‘Kaboom!’, de la Cia. Sabanni, un espectacle que narra els 30 anys d’història d’en Sabanni, un pallasso esbojarrat i entranyable. Escolars i programadors han pogut veure aquest divendres al matí el muntatge, que es repetirà aquesta tarda. Un dels espectacles que s’ha estrenat aquest segon dia de la Mostra és ‘Matzali’, de projecte MAM. Es tracta del primer projecte d’aquesta associació multidisciplinària que ha creat un muntatge que es desenvolupa dins d’una carpa inflable i on el públic interactua en tot moment amb els actors.

La Mostra d’Igualada porta enguany una desena de muntatges al carrer dels 37 que es podran veure en aquesta 35a edició De fet, aquesta és una de les apostes que ha fet la direcció artística del festival, amb Ramon Giné al capdavant. L’estrena dels espectacles al carrer l’ha fet el muntatge ‘Kaboom!’, de la companyia Sabanni. Es tracta d’un espectacle que narra els 30 anys d’història del pallasso Sabanni acompanyat pel seu inseparable company d’aventures Joan Vallcorba. El muntatge fa servir la màgia, el clown i la música per entretenir el públic.

Una de les estrenes que hi ha hagut en aquest segon dia de la Mostra ha estat ‘Matzali’, el primer espectacle de Projecte MAM. Es tracta d’una associació multidisciplinària creada l’any 2022 que es dedica a la creació d’espectacles amb vocació multidisciplinària, en espais no convencionals i amb la voluntat d’afavorir la participació del públic. La seva directora escènica, Montse Butjosa, ha explicat a l’ACN que ‘Matzali’ «sorgeix del nostre interès per parlar de la història d’un fruit, des que es conrea fins que es consumeix». Butjosa diu que es tracta d’un espectacle «totalment immersiu» i «molt participatiu». El muntatge té lloc a dins d’una carpa inflable que «genera un univers en si mateixa».

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*