Inici Teatre La Mostra d’Igualada tanca la seva 25a edició amb 26.500 espectadors

La Mostra d’Igualada tanca la seva 25a edició amb 26.500 espectadors

COMPARTIR

[Img #14586]La Mostra d’Igualada ha celebrat el seu 25è aniversari complint expectatives i tanca les portes aquest diumenge amb una assistència total de 26.500 espectadors, mig miler més que en la darrera edició. El director artístic, Òscar Rodríguez, ha destacat l’increment d’espectadors de sala i ha reivindicat la funcionalitat de la Fira. «La Mostra és absolutament útil i necessària per abastir de programació els teatres del país i converteix Igualada en un parc temàtic d’arts escèniques per a infants», ha dit. El director artístic ha valorat positivament els resultats de la nova Llotja que en aquesta edició ha presentat un aspecte totalment renovat. La propera Mostra tindrà lloc del 16 al 19 d’abril del 2015.

 

La pluja caiguda aquest cap de setmana a la capital de l’Anoia no ha alterat la programació i, en total, la Mostra ha programat 48 espectacles -12 de les quals han estat estrenes- que han ofert 105 representacions en quatre dies. En total, la Fira ha aconseguit una assistència de 26.500 espectadors -17.500 al carrer i 9.000 a sala-. Aquestes xifres suposen un augment de gairebé un miler d’espectadors de sala respecte de l’edició anterior.

 

Una de les principals novetats d’enguany ha estat la remodelació de La Llotja, l’espai de negoci de la Mostra i punt de trobada entre programadors i companys. En aquesta edició s’han abandonat els tradicionals estands i s’ha traslladat a un espai sense parets, més diàfan i versàtil per afavorir l’intercanvi d’informació. A més, s’ha ideat un sistema de taules prèviament reservades per a reunions entre professionals i s’han organitzat noves activitats com els ‘speed datings’ amb l’objectiu de posar en contacte professionals del sector de les arts escèniques amb programadors d’equipaments del país que compten amb espectacles per a tots els públics a la seva oferta.

 

El director artístic de la fira, Òscar Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats obtinguts a la nova Llotja i ha assegurat que «ja no té volta enrere». «Aquest és el camí de futur», ha dit. Rodríguez també ha destacat l’aposta del certamen per espectacles més innovadors i de nous formats que, segons ha dit, han obtingut un gran èxit de públic i crítica.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*