Inici Teatre La Mostra d’Igualada aixeca el teló

La Mostra d’Igualada aixeca el teló

COMPARTIR

[swf object]Igualada ha donat el tret de sortida oficial aquest dijous al vespre a la 24a edició de la Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil. Enguany el certamen reuneix 48 companyies que presentaran els seus espectacles, dels quals 18 són estrenes i amb 90 representacions. A més, La Mostra compta amb més de 400 programadors acreditats que protagonitzaran una intensa activitat professional. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que el [Img #6221]certamen és «més necessari i important que mai per la tasca dels creadors, dels emprenedors i d’una ciutat que hi creu». El pallasso manresà Marcel Gros ha estat l’encarregat d’inaugurar la fira amb l’estrena del seu darrer espectacle ‘Paperipècia’.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han estat els encarregats d’inaugurar oficialment la 24a edició de La Mostra d’Igualada Fira de teatre infantil i juvenil. El titular de Cultura ha destacat [Img #6222]que el certamen és «més necessari i important que mai» perquè «ens aporta moltes coses». «Ens aporta la tasca dels creadors, que pensen en com fer bon teatre per a la gent jove; aporta feina a les companyies i als emprenedors; i també d’una ciutat que hi creu i hi aposta», ha afegit Mascarell.

El veterà pallasso manresà Marcel Gros ha estat l’encarregat d’inaugurar oficialment el certamen igualadí amb l’estrena del seu últim muntatge ‘Paperipècia’ davant d’un Teatre de l’Ateneu ple de gom a gom. Segons ha relatat ell mateix, el títol de l’obra és el mot resultant d’ajuntar les paraules paper i peripècia. L’espectacle narra la història d’un pallasso que es veu involucrat en tota mena d’esdeveniments imprevistos que succeeixen un món inventat pel mateix protagonista.

La Mostra en xifres

L’equip artístic de la Mostra va rebre un total de 282 propostes de companyies, de les quals se n’han acceptat 48. Dels espectacles que es podran veure a la fira igualadina, 18 són estrenes i s’oferiran un total de 90 representacions. Les funcions es podran veure en nou espais diferents, quatre de tancats i cinc a l’aire lliure, a més dels recorreguts dels espectacles itinerants. El pressupost previst per aquest any és de 265.311 euros, prop d’un 15% menys que l’edició anterior.  

Una de les característiques de la Mostra és que dedica una atenció especial a les companyies catalanes de nova formació i enguany la programació acull sis grups emergents, agrupats en l’anomenat Sector Trampolí. A més, La Mostra també acull companyies de fora del Principat i en aquesta ocasió s’hi veuran espectacles vinguts del País Basc, Aragó, Andalusia i França.

El director artístic de la fira, Òscar Rodríguez, ha explicat que els criteris que han tingut en compte a l’hora d’escollir els espectacles són, principalment, la novetat i al diversitat de gèneres. A La Mostra «estem abastint la programació de la temporada que ve i, per tant, busquem espectacles de diversos gèneres com els titelles, teatre o màgia», ha explicat. A més, Rodrígeuz ha afegit que també aposten per les companyies emergents i els treballs «de risc, que aportin nous llenguatges i ensenyin maneres poc habituals de fer espectacles per a nens».

Intensa activitat professional

[Img #6219]La Mostra és també un punt de trobada del sector professional i, per això, s’organitzen una sèrie d’activitats paral·leles, a més dels intercanvis i l’activitat de La Llotja. El director artístic de la fira, Òscar Rodríguez, ha explicat que enguany hi ha més de 400 programadors acreditats.

Algunes de les activitats que s’organitzen són una jornada tècnica amb el títol ‘L’equipament teatral, més enllà de l’escenari’, una sessió per reflexionar sobre com aprofitar i potenciar els equipaments existents. A més, també es portarà a terme el 4t Mercat de Projectes d’Espectacles que té per objectiu facilitar la trobada entre les companyies i els possibles agents productors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*