Inici Festes La imatgeria festiva d’Igualada es trasllada al Museu de la Pell

La imatgeria festiva d’Igualada es trasllada al Museu de la Pell

COMPARTIR

[Img #20422]La Casa de la Festa d’Igualada abandona l’antic Escorxador, on s’hi havia estat des de l’any 2011, i baixa al cor del Rec, al Museu de la Pell. Per això, diumenge vinent, 22 de febrer, s’inaugura el nou emplaçament amb una festa que s’iniciarà a les 11:30h al mateix Museu, per a conèixer on dormirà, des d’ara, la imatgeria festiva de la ciutat. Anna Garcia explicarà el conte El gegant i l’àvia Lola i, a les 12h, hi haurà tallers, on els nens i nenes podran pintar la postal de la Casa de la Festa o crear el paisatge dels seus somnis, fent un tast de gegants i imatgeria a càrrec de l’Associació Cultural Dessota, Diables d’Igualada i els Petits Diables d’Igualada.

 

La Casa de la Festa reuneix en una exposició els elements materials que formen part de la Festa Major d’Igualada. Els elements que s’hi podran veure són: els Gegants de Sant Ignasi, els Gegants de la Ciutat, els Gegants del Poble Sec, el Gegant Tonet Blanquer i la Geganta Conxita la Teixidora; els Gegantons Pia i Tomeu; els Nanos (el Nen, la Nena, i el Pinxo i la Iaia); els Capgrossos (Rufus el Traginer, Martingales el Músic, Petra l’Encantadora i Mosca l’Aviador); i les bèsties (l’Àliga, el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada, la Víbria Jove, el Drac Bufarot i el Cavall d’Igualada). La il·lustració de la postal de la inauguració és obra de la igualadina Elisabet Serra.

 

La Casa de la Festa es podrà visitar en horari de Museu: els matins de dimarts a divendres de 10 a 14h, les tardes de dijous i divendres de 16 a 18:30h, i els caps de setmana i festius d’11 a 14h (dilluns tancat). Igualment, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) proposa visita guiada i taller per a escolars, on s’explica la imatgeria i el bestiari igualadins i s’explica el significat de la festa com a valor de participació col·lectiva i de coneixement dels elements de la imatgeria de la Festa Major de la ciutat.

 

La ubicació de la Casa de la Festa al Museu de la Pell ha comportat el condicionament de l’anomenada Sala del Vapor, l’espai original on s’ubicava la màquina de vapor que havia alimentat la fàbrica cotonera de Cal Boyer. Des de la seva inauguració, en aquest emplaçament hi havia la màquina de vapor procedent de la fàbrica Aprestos y Acabados S.A., coneguda com “El Cilindro” d’Igualada. Però poques vegades el públic podia veure-la durant la visita, donat que la sala no estava inclosa dins de l’exposició permanent. Però el nou projecte ha permès incorporar-la a la sala dedicada a la mecanització de la indústria, i mostrar-la en moviment, fet que contribueix de manera notable a l’enriquiment del discurs expositiu i a la seva divulgació. Aquesta màquina de vapor va ser donada al Museu de la Pell l’any 1962; va ser fabricada a Leeds (Regne Unit) l’any 1862 per la prestigiosa companyia Manning Wardle & Co.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*