Inici Art La igualadina Marta Masgoret guanya el Premi Nacional d’Artesania Ramon Barbat i...

La igualadina Marta Masgoret guanya el Premi Nacional d’Artesania Ramon Barbat i Miracle

COMPARTIR

[Img #23527]L’artesana igualadina Marta Masgoret, que es dedica a l’art en vidre fent servir tècniques de fusió al forn, ha estat la guanyadora del XXVII Premi Nacional d’Artesania Ramon Barbat i Miracle. El premi és convocat per la Fundació Ciutat de Valls, patrocinat pel Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Valls i la família Barbat-Gili. Es premia la millor peça artesana comercialitzada de realització pròpia, consta d’un únic premi dotat amb 1.500 euros i l’entrega es va fer dissabte 20 de juny a Valls.

 

 

[Img #23528]La peça guanyadora, “Fruit de la terra”, és un fruiter elaborat a partir d’ampolles de cava reciclades: l’ampolla que servia per contenir el suc del raïm, dintre del forn es transforma en una safata que servirà per tornar a contenir fruita. Per la seva forma i color, el fruiter suggereix les fulles de les vinyes. Degut al seu procés de realització cada peça és diferent i irrepetible.

 

Les peces és poden fer per encàrrec a partir de les ampolles de bodes i celebracions, gravant-hi noms i dates de l’event, quedant com a record únic de moments importants.

 

El jurat del premi ha valorat el bon aprofitament d’un material reciclat que ha donat com a resultat un producte ecològic nou i atractiu, que comunica els valors de la cultura local i els dota d’un valor afegit, amb la personalització de la línia de productes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*