Inici Festes La Fira Reial de Pere III el Cerimoniós atrau 15.000 visitants al...

La Fira Reial de Pere III el Cerimoniós atrau 15.000 visitants al nucli antic d’Igualada

COMPARTIR
[Img #13153]La segona edició de la Fira Reial de Pere III [Img #13154]el Cerimoniós, celebrada a Igualada el passat cap de setmana del 15 i 16 de febrer i impulsada per l’Ajuntament de la ciutat i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) amb la coordinació de Mapamundi Produccions, va rebre al voltant de 15.000 visitants, cinc mil menys que l’edició de l’any 2013.
El temps plujós va reduir el públic el matí de diumenge però, en canvi, la jornada de dissabte havia registrat ja una afluència molt important, especialment al migdia, a partir de les 12h, i al vespre, a partir de les 18h. La climatologia, en qualsevol cas, no va impedir la celebració del mercat medieval, de les activitats lúdiques i familiars, ni dels espectacles musicals i de recreació històrica que s’havien previst en el programa d’activitats al nucli antic.
Després de la bona acollida de les dues primeres edicions de la fira, la voluntat de l’àrea municipal de Promoció Cultural, segons explica el tinent d’alcalde Josep Miserachs, és “seguir donant continuïtat a aquesta cita, que ens fa reviure, en un ambient familiar i acollidor, com era la nostra ciutat ara fa sis segles”. La Fira Reial recorda que, en els capítols aprovats l’any 1373 pel rei Pere III, Igualada va quedar exempta de pagar la lleuda, el dret o taxa que es pagava per l’entrada de mercaderies, convertint-la així en una vila comercial fonamental a la Catalunya interior.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*