Inici Llibres La FIra del llibre d’ocasió, antic i modern de Barcelona celebra la...

La FIra del llibre d’ocasió, antic i modern de Barcelona celebra la seva 63a edició

COMPARTIR

[Img #17287]La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN celebra enguany la seva 63a edició ininterrompuda entre els dies 19 de setembre i 5 d’octubre, dins del marc de les Festes de la Mercè. Com és habitual, des de fa 40 anys, se situa al Passeig de Gràcia de Barcelona, però a causa de les obres que s’estan efectuant en aquesta via, la FIRA es trasllada uns carrers més amunt i fixa els seus estands entre els carrers d’Aragó i Mallorca, a tots dos costats del passeig.

 

En aquesta ocasió la FIRA comptarà amb la participació de 38 expositors procedents de tot Catalunya i de diferents ciutats d’Espanya. Tots ells portaran el bo i millor dels seus establiments per apropar, un cop més, els llibres més antics i rars a tothom que visiti la mostra. A la FIRA també s’hi poden trobar llibres d’ocasió amb preus molt assequibles.

 

Els estands romandran oberts, de forma ininterrompuda, de dilluns a dissabte de 10.00 a 21.00h i diumenges i festius d’11.00h a 21.00h.

 

Exposició: El Passeig de Gràcia Modernista

 

Enguany se celebren 40 anys que la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN instal·la les seves casetes al Passeig de Gràcia de Barcelona. Per això l’exposició que la FIRA dedica cada any a una temàtica diferent, en aquesta ocasió fixarà els seus ulls en el Passeig de Gràcia Modernista.

 

Instal·lada a l’envelat situat a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb el carrer València, a l’exposició podrem veure fotografies antigues, com les de la “l’illa de la discòrdia” abans de la construcció de la Casa Batlló, imatges interiors i exteriors del Cafè Torino,  fotografies de les escultures modernistes que hi havia a la finca on ara està Loewe, de la construcció de La Pedrera… L’exposició compta amb material gràfic com fotografies, postals, diaris, llibres, mapes… molts d’ells inèdits.

 

Narcís Comadira, nom protagonista

 

Un dels trets distintius de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN es el seu cartell anunciador. Cada any un artista de reconeguda trajectòria ha estat l’encarregat del seu disseny, per la qual cosa aquests cartells s’han convertit en un veritable objecte de col·lecció. Enguany el poeta i pintor Narcís Comadira s’ha encarregat del seu disseny.

Es dóna la circumstància que per primera vegada a la història de la FIRA l’autor del cartell serà també l’encarregat de llegir el pregó d’inauguració, que se celebrarà el dia 19 de setembre a les 13.00h, davant de l’envelat situat al Passeig de Gràcia cantonada amb el carrer València. La inauguració serà presidida per l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona. En acabar els parlaments, Comadira col·locarà una placa amb el seu nom al Monument del Llibre, creat per Joan Brossa.

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i compta amb el suport i col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*