Inici Festes La Fira del Camí Ral planta cara al mal temps

La Fira del Camí Ral planta cara al mal temps

COMPARTIR

[Img #3777]El temps de rigorós d’hivern ha marcat la celebració de Sant Hilari aquest cap de setmana, a Vilanova del Camí. Joan Cañada director general d’Administració Local i Alba Vergés, diputada anoienca al Parlament català han visitat la Fira del Camí Ral i han acompanyat, aquest diumenge, a l’alcalde Joan Vich i les autoritats municipals en el recorregut oficial per saludar els comerciants i les entitats vilanovines que participaven a la fira.

Tot i que el mal temps va fer minvar una mica la participació d’artesans i de públic, l’alcalde Joan Vich ha destacar que la Fira del Camí Ral ha superat les dificultats i ha tornat a esdevenir un èxit.

[Img #3776]Enguany una seixantena d’artesans, al voltant d’una dotzena de firaires i 11 comerciants vilanovins han fet parada a la Fira del Camí Ral, a les quals cal sumar mitja dotzena més que han obert portes coincidint amb el primer diumenge de rebaixes, al carrer Major. Cal subratllar també la participació d’una vuitena d’entitats que han fet difusió de la seva activitat i han aprofitat per recaptar fons, com és el cas de les ampes escolars: l’Ampa Joan Maragall, l’Ampa IES Vilanova, Planeta Viu, la Casa d’Andalusia de l’Anoia, Càritas Parroquial, els Diables Els cabrons de Vilanova, Tatanka i l’Associació Cultural Camp del Rei que es va donar la mà amb La Cassoleta.

El canvi d’ubicació de la Fira, que des de l’any passat es celebra a la Plaça del Mercat, continua rebent molt bones crítiques per part de visitants i paradistes, que assenyalen la manca d’aglomeracions com a principal avantatge. Tot i això, alguns paradistes i botiguers emplaçats al carrer Major van notar una davallada en l’assistència de públic que atribueixen a la pèrdua de protagonisme d’aquest espai.

[Img #3780]Més de 500 participants a la Pujada als dipòsits

Ni el fred ni la pluja, ni les baixes temperatures, no van impedir tampoc que més de cinc-centes persones es donessin cita a la Pujada als Dipòsits de Can Titó, aquest diumenge. El bon ambient va tornar a marcar aquesta matinal esportiva i lúdica que va aplegar més de dos-cents corredors, superant la participació d’altres anys. En total, el servei d’Esports va repartir més de cinc-cents talls de botifarra als atletes, als caminants i als excursionistes que van pujar amb la colla després de fer el canvi de senyera.

El sènior Joan Rosich (UEC Anoia) va ser el primer classificat a la general amb un temps de 13:02. Daniel Baraldés Díaz (CAI Triatló) també sènior va ser segon, amb un temps de 13:18. i Albert Ferrer (UEC Anoia) va quedar en tercer lloc amb 13:45.

[Img #3781]La Ruta de les Estrelles transporta ‘entre terra i mar’ al públic vilanoví

Més d’un centenar de persones van gaudir, dissabte a la nit, a Can Papasseit, de la música tradicional de La Ruta de les Estrelles. La banda va desplegar el seu repertori de temes que estan inclosos en els dos treballs que tenen editats de “Fisterra a Finistère” i “Entre Terra i Mar”. Van fer un repàs musical que va transportar al públic a diferents indrets, com Irlanda passant per Occitània, la Bretanya i els Pirineus Catalans i Aragonesos. 

El públic, molt entregat, va gaudir i donar caliu a la formació lleidatana que va anar explicant petites històries i curiositats tant del repertori com dels instruments que utilitzen en les seves actuacions. El concert va acabar quan cada un dels músics va anar abandonant l’escenari mentre tocaven i només un tabal i una gaita omplien de sonoritat el recinte.

[Img #3778]Amilly i Vilanova del Camí aposten per enfortir l’agermanament

La plaça del Mercat va acollir dissabte a migdia l’acte central del desè aniversari de l’agermanament entre Vilanova del Camí i Amilly. Autoritats, famílies franceses, italianes i vilanovines, representants de les entitats i veïns i veïnes del municipi van prendre part en aquest acte que es va desenvolupar a l’espace du bon accueil, l’espai de la bona acollida, a la plaça del Mercat.

Amb El Rossinyol de fons, una cançó tradicional catalana interpretada pel duet Ad libitum, es va donar la benvinguda i es van introduir els parlaments dels alcaldes d’Amily i de Vilanova del Camí, Gérard Dupaty i Joan Vich, respectivament.

En la seva intervenció Dupaty va recordar la signatura del protocol d’agermanament, que va ser el 7 de desembre de 2002 a Amilly i l’11 de gener de 2003 a Vilanova del Camí. Va deixar constància dels diferents esdeveniments que s’han celebrat en aquests deu anys i va posar especial interès en els intercanvis escolars, en els quals es fonamenta, va dir, el futur del nostre agermanament. L’Alcalde Dupaty va dir que cal passar el testimoni als joves, un bon nombre dels quals estaven presents en l’acte institucional.

Joan Vich també va fer referència als diferents intercanvis que han tingut lloc en aquests 10 anys i va assegurar que, malgrat les dificultats actuals, la voluntat de Vilanova del Camí és continuar treballant per contribuir a la construcció d’una Europa fraternal, integrada i integradora.

Després dels parlaments va tenir lloc un acte simbòlic d’agermanament. Els alcaldes i els regidors de les dues poblacions agermanades, acompanyats dels representants de Calcinaia, van plantar diferents espècies autòctones de les dues regions, Catalunya i França, a l’espai de bona acollida, un espai que Vilanova comparteix amb el municipi d’Amilly.

L’acte institucional va acabar amb el tradicional intercanvi de regals. Vilanova va oferir al consistori d’Amilly i de Calcinaia una combinació de plantes aromàtiques i culinàries amb el compromís de plantar-les als respectius municipis. Des d’Amilly van lliurar una pintura de monsieur Jean Menieur-Coeur, l’espòs d’una de les regidores d’Amilly que va traspassar fa poc més d’un mes. Va ser un moment molt emotiu.

L’alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, afirmava aquest dilluns que “l’agermanament té més sentit que mai per fer sentir la veu dels municipis i per salvaguardar qüestions que avui perillen com l’economia social i l’estat del benestar, temes en què Europa ha demostrat estar sempre a l’avantguarda del món”.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*