Inici Llibres ‘La dona immòbil’, de Joan Barril

‘La dona immòbil’, de Joan Barril

COMPARTIR

[Img #20666]-Recomana Isabel Casas, llibretera (Llegim? Llibreria/Igualada)-
Aquesta és la obra pòstuma del recordat periodista i escriptor Joan Barril, mort després de patir una llarga malaltia, a finals del passat 2014. Barril va començar a gestar aquesta darrera obra, ‘La dona immòbil’, fa dos anys i el passat estiu del 2014 va lliurar a l’editorial Edicions 62. 

 

El llibre ens parla de la història d’amor d’un home i una dona immòbils i ‘versa sobre l’amor i el desamor’. Un relat ple de pensaments i reflexions. Una obra literària que és un ‘autèntic regal’ que va deixar el periodista i escriptor, i que ens mostra el Joan Barril més íntim i personal. 

 

L’editora d’Edicions 62, Pilar Beltran, ha fet l’anunci amb la intenció de publicar a “mitjà termini”, és a dir, aquest any o l’any vinent, un volum antològic amb una selecció dels millors articles del periodista i escriptor Joan Barril, mort el desembre de 2014 als 62 anys. En aquest volum hi haurà escrits que ja han sortit publicats en recopilatoris anteriors però també se n’hi afegiran d’inèdits. Una feina que no serà fàcil, perquè Barril va publicar prop de 16.000 articles periodístics al llarg dels 40 anys de professió.

 

L’ARGUMENT

 

La dona immòbil és una història d’històries que graviten a l’entorn d’una dona de considerable atractiu, l’Helena Graus, que es veu forçada a la immobilitat per culpa d’un accident domèstic.

 

Ella és el centre d’atenció de quatre homes que en diferents moments de la vida hi han mantingut una relació sentimental: el marit, polític d’èxit que es presenta a unes eleccions imminents; un pianista de renom, l’amant actual; un ric i solitari fi nancer que havia mantingut una relació amb ella quan eren joves; i un metge compromès, amb qui havien estat amics.

 

Tots els personatges han patit alguna relliscada oculta. Gent que potser va coincidir en una joventut que ja no és la que era i que ara es retroben. Tancats en una casa de muntanya i aïllats per una nevada imponent, hi ha l’escalfor de l’amor i dels antics afectes, però també por, penediment i expiació. I un vell pastor que posa en evidència que les conseqüències del passat condicionen el futur. 

 

L’AUTOR

 

Joan Barril (Barcelona, 1952-2014) va publicar milers d’articles d’opinió, reportatges i contes a la premsa escrita. Va ser director del setmanari El Món i va col·laborar, entre d’altres, a diaris com El País, La Vanguardia i El Periódico. De la seva obra literària cal destacar les novel·les Un submarí a les estovalles, Condició de pare, Parada obligatòria (Premi Ramon Llull, 1998),Gairebé una parella, Tots els ports es diuen Helena (Premi Ramon Muntaner 1998), Certes mentides (Premi 23 d’Abril 2002), Les terres promeses i El caçador d’ombres, traduïdes al castellà, al gallec i al portuguès, i els reculls Sobre l’amor(2007), Sobre la distància (2008), Sobre els plaers (2009) i Sobre la felicitat (2013).
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*