Inici Política La CUP veu ‘tracte de favor’ en la bonificació de 27.000 euros...

La CUP veu ‘tracte de favor’ en la bonificació de 27.000 euros en impostos a la MIPS

COMPARTIR

El grup municipal de la CUP Igualada qualifica d’“inacceptable” i de «tracte de favor» que al ple d’octubre celebrat dimarts el govern de CiU proposés l’aprovació d’una bonificació de l’Impost sobre Construccions i Obres (ICIO) per les reformes que la Mútua Igualadina (MIPS) està realitzant a l’antic edifici situat al Passeig Verdaguer 114. En concret, 19.862€ en concepte de bonificació del 95% del valor de l’impost que les ordenances obliguen a pagar a tot aquell qui fa obres a la ciutat.

Però aquesta bonificació no ha estat l’única concedida pel mateix projecte a la Fundació Privada MIPS: l’octubre de 2015, el ple ja va aprovar una bonificació de 5.068€ per obres d’enderroc a l’edifici, amb l’únic vot en contra de la CUP. I el maig de 2016, ja iniciades les reformes, la primera fase va comptar amb una nova bonificació de 2.007€ (altra cop amb el vot en contra de la CUP i, en aquesta ocasió, també de Decidim) que, sumats als 19.862€ de la segona fase aprovats dimarts, pugen a un total de 26.937 euros, tornant a comptar amb els mateixos vots en contra als que es va afegir l’abstenció del PSC.

El portaveu de la CUP, Albert Mateu, va explicar al ple que aquest tracte a la MIPS és possible gràcies a un informe del regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, en que acredita que les obres «són d’interès i utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l’ocupació». Mateu va interpel·lar el govern per manifestar que la CUP «ens oposem frontalment a aquest tracte, i pensem que és evident que en aquest projecte no hi concorre cap d’aquestes circumstàncies que no concorrin també en molts altres negocis de la ciutat».

Per la CUP, l’activitat de MIPS Fundació «ja està prou beneficiada fruit de les retallades a les que es veu sotmès el nostre sistema sanitari públic, fet que provoca que cada vegada sigui més la gent que ha d’assistir a aquests centres de sanitat privada» de la que diuen no ser partidaris ja que «defensem una única xarxa pública de sanitat per a tothom i ben finançada.» Afegeixen, també, que «nosaltres som contraris a que un negoci que fa beneficis amb la salut de la població, també es vegi, a més, afavorit per la bonificació d’aquest impost gràcies a un tracte de favor del govern municipal.»

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*