Inici Festes La Confraria de Fàtima celebra 25 anys amb el relleu generacional pendent

La Confraria de Fàtima celebra 25 anys amb el relleu generacional pendent

COMPARTIR

[Img #29115]La Confraria de Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores i Santo Entierro del barri de Fàtima d’Igualada celebra enguany el 25è aniversari de la recuperació de l’entitat. Una Setmana Santa amb sentiment i aire andalús al cor de Catalunya, perquè la majoria dels habitants del barri van arribar del sud d’Espanya a la dècada dels 50 i 60 atrets per les oportunitats de la indústria d’Igualada. L’igualadí mossèn Còdol va impulsar la creació d’un casal parroquial que contribuís a suplir les moltes mancances del barri. En aquell [Img #29116]context, la parròquia va donar suport a un grup de veïns que volien crear una Hermandad com les de la seva terra d’origen per celebrar la Setmana Santa. Tot i algunes modestes celebracions, el col·lectiu es va anar diluint i no fou fins a finals dels 80 que un altre grup de veïns va decidir recuperar les celebracions de Setmana Santa al barri.

Ana Maria Garcia, membre de la Confraria, espera amb especial il·lusió les processons d’enguany, en les que la imatge de la verge Maria estrenarà un nou mantell. Una forma de celebrar el 25è aniversari de l’entitat. L’han elaborat a Còrdova i “estem desitjant veure-li posat, esperem que no ens plogui i poder-lo lluir al carrer les dues nits”. La verge surt en processó els dos dies, dijous amb la imatge de Jesús Nazareno i divendres amb la del Santo Entierro. Els actes d’aquests dies es poden consultar en aquest enllaç.

 

La il·lusió és el motor de la junta de la Confraria, però Garcia reconeix que “ens fa falta que s’uneixi més gent, ens faria falta que la gent jove del barri s’impliqués una mica més”. Si bé el barri s’omple per les processons “quan ho hem de preparar tot, costa, perquè a més tots ja ens anem fent grans”. Ho subscriu Manuel Balsera, un dels impulsors de la Confraria que, amb ironia, diu que “ara estan tots malalts, soc l’únic que queda una mica mig be”. Ni Miguel Garcia, el Hermano mayor, podrà presenciar enguany les processons.

 

Balsera també creu que “a la junta necessitem que entri gent jove, però la gent jove no es vol implicar en això, vol qui li donem fet”. Recentment han incorporat tres persones joves a l’entitat, “però és clar, treballen i tampoc poden estar ara aquí” lamenta Manuel.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*