Inici Teatre La comèdia, protagonista d’un nou Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia

La comèdia, protagonista d’un nou Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia

COMPARTIR

[Img #15661]“Amateur no és sinònim de poca qualitat, al contrari: generalment la línia que separa la qualitat del teatre professional i el d’aficionats és confusa. Malgrat les vicissituds que viuen i pateixen aquests grups, per conciliar la passió pel teatre amb les seves professions, fan una molt bona feina” així presentava Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, una nova edició del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia, que es durà a terme del 21 de juny al 6 de juliol a la sala

independent igualadina, amb la participació del Grup Teatral de Capellades, l’Associació Teatral la Forja de Collbató i el Grup de teatre Quadrat Màgic, d’Igualada.

 

En la presentació del cicle, Òscar Balcells va assenyalar que “és una gran oportunitat per als espectadors i la gent de l’Anoia per a veure el gran treball d’aquestes companyies i el moviment que genera el teatre amateur a l’Anoia, un moviment molt ric, tant a la comarca com a la resta del país, ja que el teatre amateur, amb la seva passió i amor per les arts escèniques, ha estat i és el planter dels actors professionals”.

 

Joan Miquel, coordinador del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia, es va sumar a les paraules del director del Teatre de l’Aurora afegint que, “a més de ser una bona oportunitat per als espectadors, que podran gaudir del bon teatre d’aficionats, també és una excel·lent oportunitat per aquests grups, que podran actuar en una sala i en unes condicions professionals”.

 

La comèdia, protagonista

 

[Img #15659]El Grup Teatral de Capellades serà l’encarregat d’obrir aquesta nova edició del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia. Ho farà amb Un déu salvatge, de la dramaturga francesa Yasmina Reza, una comèdia àcida i intel·ligent que tracta temes com la relació de parella, l’educació dels fills en un món marcat per la competitivitat, la manca de compassió, l’agressivitat, etc. Amb molt sentit de l’humor, dissecciona la societat actual, marcada per la necessitat de ser políticament correctes. Xaro Ruiz, directora, explica que “l’obra mostra que tothom, a dins, tenim les nostres misèries, que tot i ser políticament correctes, acaben sortint. Es tracta, afegeix, d’una comèdia però amb acidesa, amb missatge i amb un rerefons”.

 

[Img #15660]El cicle –i l’humor- continuaran el cap de setmana següent, 28 i 29 de juny, amb la posada en escena de Qui és qui, a càrrec de l’Associació Teatral La Forja, de Collbató. Es tracta, tal i com explica la directora de l’obra Mònica Martinez, “d’una comèdia d’embolics, d’entrades i sortides, amb sorpreses i coses inesperades, com el seu final. Es mostra una galeria de personatges molt dispars, amb valors ben diferents”.

 

[Img #15662]Finalment, el Grup de Teatre Quadrat Màgic, d’Igualada, serà l’encarregat de tancar el cicle, el 5 i 6 de juliol, amb Quatre “locas” i un funeral, una producció pròpia que ja van estrenar al Teatre de l’Aurora en la primera edició del Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia, el 2012. Es tracta d’una esbojarrada comèdia “que porta els personatges fins a l’extrem, mostrant el que són capaços de fer per interès econòmic” tal i com explica Fina Lòpez, actriu.

 

Venda d’entrades

 

Les entrades (10€ i 8€ amb els descomptes habituals) es poden adquirir per internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació i venda d’entrades a www.teatreaurora.cat.

T

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*