Inici Art La biblioteca inaugura per Sant Jordi les exposicions dels igualadins Miquel Llacuna...

La biblioteca inaugura per Sant Jordi les exposicions dels igualadins Miquel Llacuna i Josep Salat

COMPARTIR

Aquest 23 d’abril, diada de Sant Jordi, s’inauguren dues noves exposicions a la Biblioteca Central, una és La Dansa de Miquel Llacuna, una mostra de dibuixos que se centren en el moviment de la figura humana. L’altra exposició es basa en el treball fotogràfic de Josep Salat, qui va descobrir racons curiosos i elements arquitectònics d’Igualada per crear un Abecedari urbà.

Amb motiu del proper Dia Internacional de la Dansa, el 29 d’abril, la sala d’exposicions de la Biblioteca acollirà un recull d’esbossos que el pintor igualadí Miquel Llacuna (1915-1967) va fer al natural i que, posteriorment, va acolorir amb tècniques d’aquarel•la, ceres i retoladors. Uns estudis del cos humà que mostren un univers en color i en moviment. La mostra es podrà visitar fins el 25 de maig i es complementarà amb llibres sobre dansa que formen part del fons de la Biblioteca, per a qui se’ls vulgui endur en préstec.

[Img #6388]Per altra banda, Abecedari urbà és el títol l’exposició on es mostren les fotografies de Josep Salat (1948-2013) i que, alhora, volen ser un homenatge a aquest igualadí. Les seves imatges ens ofereixen en detall una composició de lletres ben original per mitjà d’elements arquitectònics de la ciutat. Aquest curiós abecedari és format per instantànies del mobiliari urbà: un aparador, la barana d’un balcó, una façana modernista, etc. Una  perspectiva que pot passar desapercebuda a qualsevol vianant però no als ulls del seu autor. Fins el 18 de maig podreu descobrir quin són els racons de la ciutat on s’amaga cadascuna de les lletres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*