Inici Llibres La Biblioteca d’Igualada estrenarà a l’octubre el Club del còmic

La Biblioteca d’Igualada estrenarà a l’octubre el Club del còmic

COMPARTIR

[Img #30434]El Club del còmic de la Biblioteca Central d’Igualada es posarà en marxa a l’octubre i vol ser un espai de trobada per a tots els aficionats del còmic i per a les persones que vulguin descobrir aquest gènere literari que ocupa un lloc destacat a les biblioteques. Daniel Rio serà el moderador d’aquest club, que es trobarà periòdicament els dimecres, a les 7 de la tarda. Les inscripcions ja són obertes i les persones interessades es poden apuntar a la Biblioteca, personalment o enviant un correu electrònic. A més de comentar el còmic en concret de cada sessió, les trobades del Club serviran també per donar a conèixer les novetats del sector i convidar persones relacionades amb el  món del còmic, com ara dibuixants.

 

Per a aquest primer any, s’ha fet una tria de títols que intenta ser una mostra representativa de les diferents tendències del còmic per a adults actual, per tal d’afavorir la tertúlia i el coneixement d’ autors i corrents diversos. Així, la primera trobada del Club, el dimecres 5 d’octubre, servirà per explorar tot un clàssic del gènere: Maus, d’Art Spiegelman, que narra la història real del pare de l’autor, un jueu polonès durant la II Guerra Mundial. Miguelanxo Prado, Jiro Taniguchi, Camille Jourdy, Santiago Garcia, David Rubin i Paco Roca seran els altres autors protagonistes del primer Club del còmic de la Biblioteca.

 

Actualment la Biblioteca compta amb un fons de gairebé 1.400 còmics per adults amb una àmplia varietat de temàtiques, des de les històries de superherois als volums d’humor i realistes. El còmic combina a la perfecció el llenguatge visual amb la literatura escrita i suposa un vehicle excel•lent per enganxar els joves a la lectura. Al costat de les novel·les juvenils i els còmics els usuaris continuaran trobant, com sempre, una àmplia selecció de pel•lícules i música de tots els estils, amb un apartat dedicat als músics locals.

 

La Biblioteca vol donar a conèixer aquest nou club coincidint amb l’exposició «Vinyetes: història del còmic en català», que aquests dies i fins al 18 de juny es pot veure al vestíbul de la Biblioteca. La mostra, organitzada conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, fa un repàs tant a les obres produïdes per autors catalans com a les traduccions.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*