Inici Política La bandera d’Espanya torna a l’Ajuntament d’Igualada en compliment d’una sentència judicial

La bandera d’Espanya torna a l’Ajuntament d’Igualada en compliment d’una sentència judicial

COMPARTIR

[Img #23809]L’Ajuntament d’Igualada dóna compliment des d’aquest dimecres a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona, que, a instàncies d’una denúncia presentada per la Subdelegació del Govern a Barcelona, l’obliga a penjar la bandera estatal a l’edifici del consistori. Tot i això, la bandera s’ha ubicat de forma discreta al balcó de l’edifici consistorial, acompanyada d’una pancarta que explica que es tracta d’una imposició.

 

Després d’una primera sentència, que ja va ser apel·lada per l’Ajuntament, aquest mes de juliol ha arribat una nova sentència ferma, que l’obliga a col·locar la bandera espanyola a les dependències municipals en un termini de deu dies.

 

Marc Castells, alcalde de la ciutat i membre del Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en representació de l’Anoia, ha explicat que, precisament, aquesta organització recomana els ajuntament denunciats donar compliment a sentències fermes com aquesta perquè, si bé en un primer moment s’imposaran als alcaldes multes coercitives, en un segon terme es buscarà la seva inhabilitació per desobediència. Fent un símil futbolístic, Castells ha comparat el procés sobiranista amb la Champions i ha assenyalat que “no tinc cap por a la inhabilitació, però estem a la Champions i no vull que passi a quarts, sinó a la final.

 

Seguint, doncs, les recomanacions de l’AMI, les quatre banderes oficials –la de la ciutat d’Igualada, la de Catalunya, la de la Unió Europea i l’estatal– són des d’aquest dimecres al balcó de l’edifici de l’Ajuntament, acompanyades d’un rètol que aclareix que la bandera estatal es penja “per imposició del govern central i en compliment d’una sentència judicial”. S’han retirat els màstils de la part superior de la façana i també el que sostenia una senyera a la plaça de l’Ajuntament.

 

[Img #23810]Castells lamenta “les imposicions constants d’un govern de l’Estat que no entén ni vol entendre el sentiment de gran part de la ciutadania de Catalunya i que, davant la seva incapacitat per afrontar la qüestió catalana, s’amaga darrere els tribunals amb accions que ratllen l’absurd”.

 

Avança també que, en el ple d’aquest 28 de juliol, se sotmetrà a la consideració dels diferents grups municipals una moció per tal de penjar l’Estelada al balcó de l’Ajuntament de manera permanent. Castells ha contactat amb els diferents grups amb la intenció de fer “un acte d’unitat”, al qual confia que s’hi adhereixin els partits sobiranistes i altres grups municipals com el PSC “que, almenys abans de les eleccions, estaven a favor de la independència”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*