Inici Destacats JxCat i PSC signen un pacte de govern municipal a Masquefa

JxCat i PSC signen un pacte de govern municipal a Masquefa

COMPARTIR

“És evident que tenim pensaments molt diferents a nivell de partit, però ens uneix la voluntat de posar en valor Masquefa “. Així és com l’alcalde, Xavier Boquete (JxCat), justifica el pacte amb el PSC, que farà que els tres regidors socialistes (Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile) s’incorporin a l’executiu municipal de Junts per Masquefa que, fins ara, governava en minoria amb sis regidors. Malgrat mantenir la denominació de Junts amb la que es van presentar a les eleccions municipals, la majoria de regidors i alcaldes de la formació a la comarca han mostrat amb més o menys formalitat el seu acostament al PDeCAT.

Més enllà de les diferències ideològiques “evidents” entre els dos partits, Boquete ha defensat que els uneixen uns mateixos valors pel que fa a Masquefa. “Hem d’assentar les bases de futur del poble, i això no ho pot decidir només un sol partit polític”, ha assegurat l’alcalde.

De fet, un dels principals reptes del nou govern de JxCat i PSC serà el de planificar el futur pla general de Masquefa. Per altra banda, també pretenen buscar solucions per a l’abocador, que ara és un dels principals problemes del territori. El nou cartipàs s’aprovarà en el pròxim ple municipal, que s’ha de celebrar el 26 de novembre.

Pel que fa a les divergències ideològiques entre tots dos partits, Boquete ha assegurat que cada partit tindrà llibertat de vot pel que fa a les mocions de ple i, per tant, es podrà preservar la llibertat de cadascun.

“Un acte de responsabilitat”

Boquete ha qualificat el pacte amb el PSC d'”acte de responsabilitat” i ha reconegut que no és fàcil “deixar la posició còmode de l’oposició i entrar a governar” en un context de crisi econòmica com l’actual. “Ho poso en valor i ho agraeixo”, ha assegurat.

El pacte repeteix l’exemple del Consell Comarcal, on JxCat i PSC governen junts des d’aquesta legislatura malgrat l’oposició de gran part del territori, i del qual Xavier Boquete n’és el president.

Nia Escolà / ACN

FER UN COMENTARI

*