Inici Societat Jutjat un professor per abusar presumptament d’un alumne de 3 anys al...

Jutjat un professor per abusar presumptament d’un alumne de 3 anys al Bruc

COMPARTIR

L’Audiència de Barcelona va jutjar dilluns un professor d’arts marcials acusat d’abusar sexualment una vegada d’un nen de 3 anys l’any 2012 al Bruc. La fiscalia demana 11 anys i mig de presó per un delicte d’abusos sexuals a menor de 13 anys, ja que considera demostrat que l’home es va posar el penis del nen a la seva boca mentre eren al lavabo tots dos sols. Segons han avançat diversos mitjans de comunicació, l’acusat ha negat rotundament els fets i encara no s’explica perquè el nen va explicar aquests suposats fets als seus pares i més tard a diversos psicòlegs.

 

Els fets haurien passat entre setembre i principis d’octubre del 2012, poc després d’iniciar-se les classes d’aikido extraescolars del col·legi El Bruc, que es feien a la sala d’actes de l’Ajuntament per falta d’espais al centre escolar. El professor ensenyava aquesta art marcial a alumnes de P3 fins a 6è de Primària. A tots els feia anar al lavabo per fer les seves necessitats abans d’iniciar la classe i als més petits els ajudava.

 

L’acusat va dir que sempre deixava la porta oberta per controlar tots els nens a la vegada i va reconèixer que la suposada víctima li va demanar algun cop que l’ajudés a fer pipi i ell li va baixar els pantalons i els calçotets i li va tocar el penis per ajudar-lo a fer pipi, però en cap cas, ha dit, se’l va posar a la boca o li va fer tocaments obscens.

 

El mateix mes d’octubre de 2012, la mare del nen li estava tallant les ungles i li va fer mal al nen en un dit sense voler. Li va llepar el dit per curar-lo i el menor va explicar que això també li havia fet el professor d’aikido amb el seu penis. La mare es va preocupar, li va explicar al pare que va repreguntar al menor i aquest ho va reafirmar.

Els pares ho van explicar al director del centre i a l’AMPA, i es va convocar una reunió amb tots els implicats i l’inspector d’Educació. Abans de denunciar, els pares volien que psicòlegs veiessin al nen, però una freda reacció del professor i la insistència de l’AMPA va fer que denunciessin el cas als Mossos d’Esquadra aquell mateix dia. El nen es va visitar a l’Hospital d’Igualada, a l’Institut de Medicina Legal i a la unitat d’abusos de l’Hospital Sant Joan de Déu.  En els dos primers llocs, el nen no va explicar espontàniament els abusos, sinó que va ser en respostes monosil·làbiques a preguntes de la seva mare, que no va poder deixar-lo sol amb els psicòlegs. Els psicòlegs de Sant Joan de Déu sí que van veure molt creïble la versió del nen, en considerar que els nens només són espontanis en aquestes qüestions amb entorns i persones en qui confien, com els seus pares, i en moments com el bany o la neteja personal. Després de cada visita, el nen, tot i que no presentava seqüeles psicològiques pels abusos, sí que es mostrava més tancat i inhibit a classe.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*