Inici Destacats Una jutgessa d’Igualada demana investigar al Banc Sabadell per desobediència

Una jutgessa d’Igualada demana investigar al Banc Sabadell per desobediència

COMPARTIR

La titular del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Igualada ha demanat que es dedueixi testimoni i es remeti a la fiscalia un litigi entre el Banc Sabadell i una família anoienca per tal que el ministeri fiscal consideri si l’actuació de l’entitat financera excedeix els marges del dret de defensa i pot ser constitutiu d’un delicte de desobediència.

La jutgessa pren aquesta decisió després que l’entitat financera no respongués els requeriments judicials que, en dues ocasions, li demanaven la documentació relativa a la constitució de dues hipoteques d’una família de la Pobla de Claramunt.

L’audiència prèvia es va celebrar l’octubre de 2016 i la documentació es va tornar a requerir sense èxit el passat mes de febrer. El passat 4 de maig es va dictar sentència, que declara abusives les clàusules sòl i les que imposen les despeses de notari, impostos, registre i gestoria vinculats a la constitució de dues hipoteques i condemna a Banc Sabadell a la devolució d’aquestes despeses i les quantitats pagades per aplicació de la clàusula sòl des de la constitució de les dues hipoteques.

L’advocat de la família anoienca, Carles Pastor, reconeix que no és usual una deducció de testimoni en aquesta línia, i qualifica l’actitud del Banc Sabadell en aquest cas de “deslleialtat processal”.

FER UN COMENTARI

*