Inici Societat La justícia desestima el recurs de l’exalcalde de Cabrera d’Anoia condemnat per prevaricació

La justícia desestima el recurs de l’exalcalde de Cabrera d’Anoia condemnat per prevaricació

COMPARTIR

L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs d’apel·lació del que va ser alcalde de Cabrera d’Anoia, Jaume Gorrea, condemnat a 4 anys d’inhabilitació especial de càrrec públic per un delicte de prevaricació. La sentència, que ara ja passa a ser ferma, va ser dictada pel Jutjat Penal número 16 de Barcelona el 20 d’abril d’enguany. El juny, el PSC-Candidatura de Progrés, el partit a l’oposició del municipi, va acudir a la JEC demanant la retirada de la seva acta de regidor en aplicació de la Llei Orgànica del Règim Electoral (LOREG), entenent que hi havia una situació d'»incompatibilitat sobrevinguda». La JEC els va donar la raó i va ordenar la seva inhabilitació.

El setembre Gorrea va perdre la credencial de regidor i el 19 d’aquell mateix mes es va nomenar nova alcaldessa a Elisabet Hidaldo en un ple extraordinari.

El motiu de la condemna de prevaricació de Jaume Gorrea va ser el projecte de sanejament del camí de Canaletes a Sant Jaume Sesoliveres amb un cost de 210.000 euros. Per aquest import, calia que l’obra s’aprovés per ple municipal però no va ser així. Per tot plegat, el jutge el va condemnar per un delicte de prevaricació a 5 anys d’inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu . Després de demanar una revisió, el mateix jutjat va decidir rebaixar la pena a 4 anys.

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*