Inici Destacats Junts per Vilanova justifica la seva negativa a un govern alternatiu perquè...

Junts per Vilanova justifica la seva negativa a un govern alternatiu perquè ‘no es pot basar en anar en contra d’algú’

COMPARTIR

Junts per Vilanova ha respost, a través d’un comunicat, als “atacs i les falsedats” que asseguren que han rebut després que Vilanova 365, ERC i Vilanova Alternativa culpessin al seu regidor, Jordi Barón, d’haver trencat un pacte de govern que estava pràcticament enllestit.

Junts per Vilanova deixa clar que “no és un projecte contra ningú, no es mou per rancúnies en les seves decisions, i respecta molt la voluntat democràtica que el poble de Vilanova ha deixat ben clara a les darreres eleccions”, en referència a la victòria de la socialista Noemí Trucharte, que va aconseguir 8 dels 17 regidors.

Tot i reconèixer les converses per formar un govern alternatiu a Trucharte, “el grup de Junts x Vilanova va decidir -d’una manera col·legial i d’acord amb totes les persones que en formen part- que ara mateix, avui per avui, aquesta alternativa no és possible. Sincerament creiem que el govern de coalició resultant dels 4 grups hagués estat viciat d’una extrema fragilitat des del primer dia, i que hagués perjudicat els interessos de la nostra ciutat, ja que el factor principal per construir un projecte polític alternatiu amb tants partits no es pot basar en anar en contra d’algú, perquè després hi ha 4 anys per davant i ja hem vist tots el succeït en aquest darrer mandat. En aquest sentit vam observar una gran manca de maduresa política que lògicament ens va fer reflexionar profundament sobre la nostre decisió”.

Pel que fa els rumors que vinculaven la decisió a una directriu del partit a canvi d’un càrrec al Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Barón recorda que porta 8 anys com a conseller comarcal, “que els nomenaments només corresponen al Plenari d’aquesta institució, i que a dia d’avui aquest nomenament ni està sobre la taula, ni s’ha rebut cap oferiment ni cap comunicació en aquest sentit ni, per tant, va influir en cap cas en la decisió abans esmentada”.

La formació de Jordi Barón considera que “aquestes actituds de rebanxisme polític i manca de respecte ens confirmen un cop més que encara falta maduresa en el projecte polític de coalició, i de l’encert que ha estat no recolzar-lo”.

Des de Junts x Vilanova reconeixen que “no estem contents de com s’han produïts alguns esdeveniments els últims anys”, però afegeixen que “la nostra responsabilitat és saber què representem cadascú de nosaltres, sempre en positiu, malgrat que les coses no sempre són com voldríem”.

El partit conclou que “seguirem buscant l’acord i el consens en les polítiques de ciutat que beneficien Vilanova, amb la mà sempre estesa als altres grups polítics, treballant per teixir unes relacions de confiança i maduresa suficients que ens permetin adoptar en cada moment les decisions més beneficioses per la nostra ciutat”.

FER UN COMENTARI

*