Inici Destacats Som Vallbona-Junts lamenta que la investidura ‘trenca ponts per un govern majoritari...

Som Vallbona-Junts lamenta que la investidura ‘trenca ponts per un govern majoritari republicà’

COMPARTIR

El Grup Municipal Som Vallbona – Junts valora molt positivament el resultat de les passades eleccions. La «bona gestió dels darrers anys al govern municipal», asseguren, ha permès doblar el nombre de regidors al consistori, essent l’única formació política de les que repeteix que ha incrementat el nombre de vots.

Els comicis han situat la CUP com la candidatura més votada, tot i que han resultat un quàdruple empat a 2 regidors entre CUP, PSC, ERC i Som Vallbona – Junts. Aquest darrer va prioritzar les negociacions amb aquesta formació i ERC, per tal de formar un govern estable per al mandat. Per a Junts per Vallbona, aquesta «seria l’opció òptima per a compartir, quant a les 3 formacions, direcció política i pràcticament la totalitat dels programes electorals».

La formació lamenta «la nul·la predisposició de la CUP a dialogar i treballar un full de ruta, tot excloent-los d’un possible govern municipal. Aquesta actitud ha comportat el trencament del grup municipal d’ERC, presentant la dimissió el seu cap de llista i passant aquest a ser regidor “trànsfuga” (no adscrit)». Junts per Vallbona afegeix que «cal tenir en compte la possible inclusió al govern del regidor de Veïns amb Veu, efectuant-se una gran incoherència donat que es tracta d’un militant del PSC». A més, assenyalen que «ha dinamitat la clara possibilitat, més que necessària, de construir un consistori republicà» malgrat que l'»aritmètica no els permetrà assolir la majoria necessària per tenir un govern estable».

La dimissió del regidor d’ERC, Jordi Rabell, amb el consegüent suport a la CUP, suposa «un despropòsit per a tota aquella gent que ha atorgat la confiança a aquest partit», segons Som Vallbona – Junts.

Som Vallbona – Junts té l’esperança que la CUP «reconsideri la seva postura, tant pel que fa a la formació d’un govern estable com a la incorporació dins el govern d’un regidor “trànsfuga”. Per altra banda, es podrà considerar en un futur pròxim qualsevol altre escenari que sigui en benefici del poble, de la mateixa manera que sempre s’ha fet», concluen des de Junts.

FER UN COMENTARI

*