Inici Destacats Junts per Igualada reivindica la reducció de deute municipal

Junts per Igualada reivindica la reducció de deute municipal

COMPARTIR

El govern d’Igualada ha reivindicat la seva gestió municipal després que el Ministeri d’Hisenda publiqués que la ciutat és la població barcelonina de més de 40.000 habitants amb més deute per habitant.

Per a Junts per Igualada, “la bona gestió dels recursos dels darrers anys ha aconseguit reduir pràcticament a la meitat l’endeutament desmesurat de la ciutat heretat de l’anterior govern. Això s’ha traduït en una reducció total de 22 milions de deute en 10 anys, i que ha suposat que mentre al 2012 Igualada tenia un deute per habitant de 1.486 euros, al 2021 ja ha estat de 886 euros”.

De fet, el grup liderat per Marc Castells reivindica que “al llarg d’aquests darrers anys s’ha aconseguit posar tots els semàfors de les finances municipals en verd (com l’estalvi net, els romanents o la ràtio d’endeutament), i s’ha fet sense  deixar d’invertir en la ciutat i en les seves persones”.

Per a Junts, “haver sanejat els comptes de l’ajuntament ha permès fer inversions tan positives com l’aposta de ciutat universitària, la generació de polítiques d’impuls al comerç que han convertit Igualada en un dels eixos comercials més vius, liderar el rànquing de ciutats amb més espais verds o generar nous equipaments de ciutat com el Centre Cívic Nord. Aquestes inversions són exemples de la transformació que ha viscut Igualada, apostes claus que si impliquen incrementar el deute de ciutat de forma controlada es seguiran fent, perquè la prioritat és invertir en serveis i qualitat de vida pels igualadins”.

El govern de Marc Castells reivindica que des de fa 10 anys “es treballa per reduir la pressió fiscal als ciutadans, i de fet l’any passat ja es va aprovar una reducció de l’IBI pel 2022. Una reducció que, per cert, ERC hi va votar en contra. De fet, el partit d’ERC va ser qui fa 13 anys en el Ple de l’Ajuntament quan es votava la revisió cadastral per apujar el rebut de l’IBI als ciutadans, va ser qui va facilitar-ne l’aprovació, i en canvi, el partit de Marc Castells s’hi va oposar. Una mostra que en política les paraules tenen poc valor si no les acompanyes amb fets”, segons el comunicat de Junts per Igualada, que conclou que des de la formació “seguirem treballant pel bon govern de la ciutat, fent una gestió responsable de les finances i invertint en les persones, que son el centre de la nostra política”.

FER UN COMENTARI

*