Inici Destacats Junts per Igualada proposa la reforma de la Masuca i fer del...

Junts per Igualada proposa la reforma de la Masuca i fer del turisme un motor econòmic

COMPARTIR

Marc Castells i Junts per Igualada han explicat aquest dimarts les claus del seu programa electoral en el vessant de la Dinamització Econòmica. L’actual alcalde les ha presentat conjuntament amb els integrants del seu equip Patrícia Illa, Montse Duch i Jordi Marcé.

Una de les principals apostes que proposa Castells és la renovació integral del mercat municipal de La Masuca. Un cop s’ha enllestit la reforma de la seva plaça exterior i se l’ha dotat de fins a tres zones blanques d’aparcament gratuït al voltant, la prioritat passa per abordar la reforma interior. La voluntat segons el candidat de Junts per Igualada és “fer un mercat modern i adaptat als nous usos i preferències de la clientela, però fidel al seu esperit de mercat referent en el producte i el tracte de proximitat”. Per això “consensuarem, de manera conjunta amb aquells que hi treballen a diari, els paradistes i botiguers, però també segons les preferències de la ciutadania, quin ha de ser el millor model per fer modern i molt atractiu”. Un mercat “més lluminós, amb passadissos i parades més amplis, una imatge actual i un major protagonisme dels espais de degustació i restauració, podrien ser alguns dels aspectes que definissin el mercat de La Masuca del segle XXI, una instal·lació que rep mig milió de clients cada any, que ens fa sentir privilegiats i que volem convertir en una referència i en un model d’èxit en el panorama actual”.

Marc Castells també ha assegurat que el seu equip continua decidit a crear noves zones blanques d’estacionament gratuït, una solució que ha servit per crear més d’un miler de places d’aparcament en els últims anys. Aquestes zones blanques, la més recent a la Sagrada Família, serveixen per a facilitar l’estacionament al voltant de les zones comercials. La intenció és seguir desenvolupant Igualada com un Centre Comercial a Cel Obert, apostant per esdeveniments únics i atractius pels visitants, al mateix temps que s’estudiarà el desenvolupament dels equipaments necessaris per a dinamitzar el comerç, com ja es va fer amb la recent creació de l’Ateneu Cinema, recuperant un element tan necessari com era una sala d’estrenes per la ciutat. Castells assegura que “som la garantia, els fets ho demostren, que l’Ajuntament seguirà apostant pel comerç, per l’economia local i pel dinamisme de la ciutat”.

Aposta pel turisme

Des de Junts per Igualada també s’ha reiterat el “ferm compromís amb la indústria i els sectors productius, que són els principals tractors de l’economia d’Igualada i la garantia de serveis i benestars per les persones”. Així, a banda de seguir apostant per sectors com la pell de qualitat, el tèxtil i el punt, el metall o el disseny entre d’altres, Castells avança “una forta aposta pel turisme sostenible i de qualitat com a motor econòmic i creador d’oportunitats per a la ciutat i la comarca; acompanyant als emprenedors i als empresaris, desenvolupant una marca potent per al territori i convertint l’edifici de Cal Maco en l’oficina de turisme de referència a la comarca i en un nou alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i del Camí de Sant Ignasi”.

Però aquestes no seran les úniques mesures, Patricia Illa ha presentat part del programa de Junts per Igualada, el qual preveu també consolidar definitivament l’Escorxador com el recinte firal de referència al territori, completar la modernització del polígon industrial de Les Comes, seguir liderant des de la capitalitat la Conca Industrial d’Igualada, participar activament en la creació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, mantenir i ampliar les línies d’ajuts per a empreses, emprenedors i persones autònomes i crear noves línies d’ajut específiques per al desenvolupament del comerç local. Castells també afirma que “Junts per Igualada és l’única garantia que l’Ajuntament seguirà vetllant perquè grans infraestructures decisives per al futur de la ciutat, com serà l’enllaç entre el Rec i la Ronda Sud, acabi essent una realitat”.

Marc Castells assegura, en conclusió, que “Igualada té tots els elements per a seguir creixent, enfortint els seus sectors d’activitat i generant riquesa, i la de Junts per Igualada és la proposta que més creu en les possibilitats de la ciutat i aquella que hi apostarà amb més força i de manera més decidida”.

FER UN COMENTARI

*