Inici Destacats Junts per Igualada proposa recuperar l’antiga piscina coberta del Molí Nou com...

Junts per Igualada proposa recuperar l’antiga piscina coberta del Molí Nou com a espai per esdeveniments

COMPARTIR

Marc Castells i Junts per Igualada han presentat aquest dimarts les propostes del seu programa per les Eleccions Municipals del 26 de maig referents a Infància i Joventut, a Ensenyament i Universitats i a Esports. Han acompanyat l’actual alcalde i candidat a la reelecció els membres del seu equip Carlota Carner, Marisa Vila, Pere Camps i Elagi Deitg.

Castells ha avançat que, un dels principals projectes que s’han proposat fer realitat en els propers quatre anys és recuperar l’antiga piscina coberta del Molí Nou, avui en desús, i transformar-la en el Molí Jove. Aquest seria un espai a disposició de les entitats i joves de la ciutat que els permetria celebrar esdeveniments de gran format que necessiten un gran aforament. Podrà funcionar com un lloc de creació artística, escenari de concerts, espai d’exhibició o punt de trobada i també recinte per a la celebració de vetllades festives com Cap d’Any o la Revetlla de Sant Joan. A més, per a Castells, “això suposarà recuperar també un edifici molt emblemàtic de la nostra ciutat, que els adults recordem amb nostàlgia, que els més joves probablement ni sàpiguen que existeix, però que tots plegats descobrirem que té unes enormes possibilitats”.

Junts per Igualada també vol oferir noves propostes a l’alçada del que demanen els joves de la ciutat. Per això, estudiaran propostes que facin dels parcs uns espais atractius per als adolescents i els joves, amb propostes com el gran Skate Park i els jocs de gran format a l’aire lliure que es projecten dins de la futura ampliació del Parc Central. Es treballarà, també, per ampliar la cobertura de Wi-fi públic i gratuït als parcs i places. Aquestes polítiques es reforçaran amb la redacció d’un nou Pla Local de Joventut que posarà molta atenció a les polítiques d’habitatge per als joves, i també amb el manteniment de les línies d’ajuts per als estudiants que destaquen en diferents camps, entre d’altres propostes.

En l’àmbit de la Infància es proposa potenciar el Consell d’Infants com a eina bàsica de participació dels més petits en les polítiques públiques, convertir Igualada en una “Ciutat Jugable” amb espais de joc accessibles, atractius, diversos, inclusius i segurs, i en tots els casos, treballar polítiques per a la màxima integració dels infants i els joves.

El de l’Ensenyament i les Universitats també seguirà essent un bloc amb un important pes específic. La candidatura de Marc Castells s’ha fixat com a objectiu bàsic seguir ampliant l’oferta d’estudis públics de grau i postgrau de la Universitat de Lleida a la ciutat i fer realitat el nou Campus d’Estudis de la Salut, amb una residència per estudiants, a l’antic Hospital del Passeig Verdaguer. S’apostarà també per seguir ampliant els estudis de formació professional, per potenciar l’Escola d’Adults, i per impulsar encara més l’escola d’Arts Gaspar Camps. Però també es posarà l’accent en la reorientació i la inserció laboral dels joves d’entre 16 i 25 anys, per nous programes de prevenció del fracàs escolar i l’absentisme entre els adolescents, per l’acompanyament de les famílies al llarg de totes les etapes de l’educació i per l’estímul de les vocacions femenines en professions científico-tecnològiques.

En el camp dels Esports, Marc Castells i Junts per Igualada plantegen mantenir la dinàmica que ha portat Igualada convertir-se en Ciutat Europea de l’Esport 2019: màxima col·laboració amb els clubs i els esportistes, foment de l’esport en totes les franges d’edat com a element d’inclusió i de foment dels hàbits saludables, inversió sense precedents en la millora de les instal·lacions esportives municipals i el màxim dinamisme pel que fa a l’organització d’esdeveniments.

Se seguirà intervenint en totes les instal·lacions de Les Comes per, com diu Castells “finalitzar la seva remodelació i convertir-la en una ciutat esportiva referent entre les ciutats mitjanes del nostre País”. Aquí, per exemple, es vol remodelar els vestidors de la piscina coberta, crear un nou Espai Bike per entrenaments i competicions, estudiar noves pistes a disposició dels clubs de patins, valorar la creació d’un camp específic per l’entrenament dels porters de futbol i crear una àrea d’estada per autocaravanes. Es proposa també seguir acostant la pràctica regular de l’esport als barris, amb noves pistes multiesportives en places i parcs, una nova pista oberta a tothom on hi havia les piscines del Recasens i incrementar, a més a més, l’estímul de la pràctica esportiva en totes les franges d’edat, especialment l’escolar, promocionant la pràctica de l’esport femení i celebrant esdeveniments poliesportius referents i destacats. També es donarà continuïtat als programes d’ajudes als esportistes que aconsegueixen resultats destacats en les seves disciplines.

 

FER UN COMENTARI

*