Inici Destacats Junts per Igualada exigeix a la Generalitat l’ampliació immediata de la depuradora...

Junts per Igualada exigeix a la Generalitat l’ampliació immediata de la depuradora d’Igualada-Vilanova del Camí

COMPARTIR

Junts per Igualada va presentar una moció al Ple de febrer de l’Ajuntament d’Igualada per tal d’instar a la Generalitat que prioritzi l’ampliació de la Depuradora que dona servei a Igualada.

Aquesta depuradora, que tracta un cabal diari de 20.000 metres cúbics i que va ser construïda l’any 1986, en l’actualitat disposa d’un sistema de tractament obsolet i poc optimitzat, i es troba en el límit de la seva capacitat de gestió de l’aigua, fet que suposa un perjudici per al medi ambient així com un impediment pel creixement de l’activitat econòmica a la nostra ciutat i a la Conca d’Òdena.

Tant és així, que qualsevol indústria que vulgui implantar-se o ampliar la seva activitat en el futur perquè requereixi el tractament de les seves aigües, podria veure frenat el seu potencial creixement, atès que aquesta infraestructura ja està al límit de la seva capacitat per donar-hi resposta.

En aquest sentit, la moció defensada pel líder del grup, l’alcalde Marc Castells, que va ser aprovada sense cap vot en contra pel plenari, sol·licitava que des de l’Agència Catalana de l’Aigua s’executi la inversió necessària que doni servei a les necessitats vigents i les previsions de creixement futures.

Junts per Igualada demana que s’inverteixin immediatament els cinc milions d’euros que són necessaris per posar al dia aquesta infraestructura que permetrà fer sostenible l’activitat industrial actual i futura.

FER UN COMENTARI

*