Inici Destacats Junts per Igualada aposta per obrir la ciutat a la natura completant...

Junts per Igualada aposta per obrir la ciutat a la natura completant l’Anella Verda, iniciant la Via Blava i amb la segona fase del Parc Central

COMPARTIR

Marc Castells i Junts per Igualada han tancat aquest dimarts les presentacions públiques del seu programa electoral per les eleccions municipals de diumenge, abordant els blocs que afecten l’entorn i la qualitat de vida, la sostenibilitat i la cultura. Ho ha fet amb els integrants del seu equip Miquel Vives, Mireia Duran i Maribel Cuadras.

Castells assegura que “seguirem apostant amb molta força pel que sempre hem definit com “Ciutat Amable” i crearem nous espais i rutes naturals perquè la ciutadania gaudeixi de la natura i practiqui hàbits saludables al costat de casa seva”. Per això se seguirà desenvolupant fins a completar-la l’Anella Verda: de la mateixa manera que els darrers ¡ anys s’han fet nous trams com el de les Guixeres, el del Parc de Vallbona o el de Fàtima- Set Camins, Junts x Igualada assegura que seguirà ampliant els recorreguts segurs i saludables de l’Anella Verda fins tancar els seus 3 circuits. A més, juntament amb la Diputació es farà la Via Blava, una xarxa de camins que seguirà el riu Anoia des d’Igualada fins a Martorell i, després seguint el Llobregat, fins al mar. I la tercera gran acció que Junts per Igualada es compromet a fer realitat és el nou espai de joc i lleure del Parc Central, una àrea amb jocs i espais naturals de gran format que es farà al gran espai que ara hi ha lliure entre l’actual esplanada del Parc i l’Hospital.

Marc Castells també s’ha proposat millorar la seguretat i l’accessibilitat del Passeig Verdaguer , i per això, planteja la substitució de les actuals rajoles i fer les obres necessàries per fer accessibles totes les seves voravies. Aquestes millores d’accessibilitat a la via pública es seguiran estenent a diferents punts de la ciutat com fins ara, i també s’apostarà per reforçar la Unitat de Barris com l’eina de contacte entre l’ajuntament i els veïns i veïnes per a la millora dels carrers, parcs i places. L’increment de les campanyes de valors de civisme a l’espai públic, amb equips d’agents cívics, seran un eix important d’actuació i també es treballarà per la pacificació del trànsit i la convivència de vehicles de motor, persones i els nous elements de mobilitat com ara els patinets elèctrics.

Pel que fa a la cura de l’espai públic, Junts x Igualada vol estudiar canvis de models que facin encara més eficient la neteja i també la recollida de residus. S’estudiarà diferenciadament cada barri per valorar el model de recollida que seria més adequat, amb possibles solucions com el porta a porta o els contenidors intel·ligents.

Es farà una aposta encara més gran pel que fa a la mobilitat sostenible, instal·lant nous punts de recàrrega i fent la renovació de la flota dels vehicles municipals prioritzant vehicles elèctrics. Se seguirà millorant l’eficiència lumínica dels carrers, adoptant la tecnologia LED de manera més extensiva. I es continuarà amb el pla d’arbrat, canviant els arbres que provoquen molèsties i al·lèrgies per noves espècies adequades per a l’hàbitat urbà.

En l’àmbit de la Cultura, Junts per Igualada proposa consensuar un auditori del futur. Serà un edifici modern i simbòlic que respongui a les necessitats actuals, amb un Teatre de l’Ateneu saturat de representacions i que queda petit per determinats espectacles. A més, Marc Castells també aposta per seguir impulsant els esdeveniments culturals que fan única a Igualada i per estudiar-ne de nous, que siguin sempre diferencials per la ciutat i atreguin públic d’altres indrets. I planteja, que de la mateixa manera que les entitats i esportistes han aconseguit el seu merescut reconeixement com ciutat europea de l’esport, les entitats culturals d’Igualada tinguin l’orgull de ser, en els propers anys Capital de la Cultura Catalana, entre d’altres propostes.

Les propostes electorals de Junts per Igualada, la candidatura liderada per Marc Castells, es poden veure a la web http://www.marcaigualada.cat.

 

FER UN COMENTARI

*