Inici Destacats Junts celebra la seva victòria a Igualada, on ha estat la força...

Junts celebra la seva victòria a Igualada, on ha estat la força més votada en 20 dels 26 districtes electorals

COMPARTIR

Junts va ser la clara vencedora a Igualada de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el passat diumenge. La formació independentista liderada per l’expresident Carles Puigdemont a l’exili i per Laura Borràs, ha estat la tercera força al país, a poca distància de PSC i ERC. A l’Anoia, la victòria ha estat per als republicans, mentre que a la seva capital, Junts obtenia una contundent victòria. L’executiva local de Junts a Igualada, constituïda a finals del passat mes de gener, ha celebrat els resultats i la confiança dels electors igualadins i ha valorat molt positivament una victòria assolida superant diverses adversitats, com la curta trajectòria de la nova formació, la manca d’espais i drets electorals -qua la Junta Electoral havia atorgat al PDeCAT- i el fet de no tenir presència a l’Ajuntament d’Igualada, a diferència de la resta de partits de concorrien a les eleccions del 14-F.

A Igualada, Junts va ser la primera força, amb 4.347 vots, un 26,99% del total. La nova formació va obtenir 754 vots més que el segon partit més votat, Esquerra Republicana de Catalunya, que amb 3.593 vots va obtenir un 22,31% del total. Per darrere, el Partit dels Socialistes de Catalunya, amb 2.620 vots (16,27%), el Partit Demòcrata Europeu de Catalunya, que va obtenir 1.514 vots (9,40%) i la Candidatura d’Unitat Popular, cinquena força a la capital de l’Anoia, amb 1.223 vots (7,59%).

La contundent victòria de Junts s’ha produït a 20 dels 26 districtes electorals d’Igualada. Esquerra vencia en altres quatre i el PSC en els dos feus tradicionals dels barris de Fàtima i Montserrat.

L’executiva local a Igualada de Junts, elegida el passat 19 de gener, ha celebrat la clara victòria obtinguda a Igualada i valora molt positivament “la confiança dipositada pels igualadins i igualadines” en una nova formació política. La direcció ha mostrat la seva satisfacció per uns resultats que “legitimen aquesta confiança en el nostre projecte i en les persones que el lideren” i que “posiciona Junts en l’escenari polític a Igualada”, un escenari on han “hagut de superar diversos hàndicaps, com ara el fet de ser un partit nou, constituït recentment i amb una executiva local també creada fa poques setmanes o, sobretot, no tenir presència a l’Ajuntament d’Igualada, com tenen les altres formacions a qui, tanmateix, hem superat a les urnes.”

La direcció igualadina de Junts fa un agraïment a totes les persones que han donat suport a la formació durant la campanya i la jornada electoral. També vol agrair l’acompanyament dels candidats de Junts que, al llarg de la campanya, van visitar Igualada per estar al costat dels seus ciutadans, com Laura Borràs, Aurora Madaula, Míriam Nogueras, Elsa Artadi, Joan Canadell, Jordi Puigneró, Damià Calvet, Antoni Castellà i, molt especialment, l’exresident Carles Puigdemont des de l’exili o els presos polítics Jordi Turull i Josep Rull. Junts també felicita la resta de forces polítiques igualadines pels resultats obtinguts el 14F i celebra la majoria independentista obtinguda al Parlament de Catalunya.

L’executiva local igualadina de Junts també vol felicitar el correcte desenvolupament de la jornada electoral a Igualada i vol agrair els professionals públics, així com els apoderats i simpatitzants de Junts que van participar-hi i totes les persones que van estar a les meses, en una jornada marcada per la pandèmia de la COVID-19.

Finalment, des de Junts manifesten que els resultats i la victòria obtinguts diumenge “ens esperonen a continuar treballant, encara amb més dedicació i fermesa, per Igualada i per Catalunya.”

FER UN COMENTARI

*