Inici Societat Junts per Capellades i Unió de Pagesos exposen al·legacions a l’ampliació de...

Junts per Capellades i Unió de Pagesos exposen al·legacions a l’ampliació de la C-15

COMPARTIR

Junts per Capellades ha presentat diferents al·legacions al projecte d’ampliació de la carretera C-15 entre Igualada i Vilafranca del Penedès, que es desdoblarà en forma d’autovia entre Igualada i Capellades.

Entre les al·legacions que fa el PDeCAT hi ha la reclamació d’una anàlisi acústica més acurada, donat que el projecte preveu un soroll semblant al límit nocturn (55 DB) i els límits es sobrepassen amb l’impacte de l’actual C-15 i la línia de FGC. Per tot plegat reclamen que es es prenguin mesures sonoreductores (pantalles, tipologia d’asfalt, etc.) per a reduir els nivells de contaminació acústica.

Conscients que hi ha forces veïns de Capellades que van a la zona de Miramar per oci o esport i que, per tant han de travessar la C-15, han demanat que es conecti la zona boscosa amb la resta del municipi a través d’un pas de vianants.

Junts per Capellades també demana que es coordini l’execució del desdoblament de la C-15 amb la de la Via Blava que ressegueix el riu Anoia i que transcorren de forma molt propera.

Finalment, el PDeCAT també demana que s’estableixi una negociació entre l’Ajuntament i la Generalitat per a que es consideri dedicar un 1% de la inversió a l’interès cultural, per a la promoció del patrimoni arqueològic de la Cinglera del Capelló i a la producció artística al Museu Molí Paperer. També anuncien que s’afegiran a les al·legacions que es puguin presentar des de l’Ajuntament de Capellades “sempre que vagin en la corcondança amb les nostres propostes”.

Unió de Pagesos demana que els tractors puguin circular durant les obres

Unió de Pagesos ha demanat, en les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de l’Eix Diagonal (C-15), que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agrícoles en tots els trams. El sindicat celebra que el projecte de traçat inclou propostes seves per a punts de Sant Miquel d’Olèrdola, Font-Rubí i entre Sabanell i Sant Pere Riudebitlles. Amb tot, Unió de Pagesos reclama que també es trobi una solució per a diversos punts i trams que no s’han tingut en compte, com les Casetes, a Torrelavit, i el camí lateral de Sabanell en direcció a Vilafranca. Pel que fa a aquests trams, el sindicat també demana l’adequació dels entradors a les vinyes des del camí de servei.

Al mateix temps, Unió de Pagesos reclama que es trobi una solució per al tram entre Sant Pere Riudebitlles i Igualada, ja que lamenta que el projecte no preveu cap condicionament perquè hi puguin circular tractors. UP diu que, si no s’adeqüen tots els trams demanats, els tractors hauran de tornar a passar pels camí antic, “amb tots els inconvenients que això comporta, com l’augment del temps del trajecte, el risc de la circulació i l’increment dels costos per a la pagesia”.

FER UN COMENTARI

*