Inici Societat Una junta gestora es fa càrrec del Club Natació Igualada

Una junta gestora es fa càrrec del Club Natació Igualada

COMPARTIR

La junta directiva del Club Natació Igualada va anunciar la seva dimissió el passat dilluns durant una assemblea de socis. La junta va assumir fa prop d’un any les regnes de l’entitat després de la dimissió del president, Toni Llenas, i del gerent, Joan Pajares.

En assumir la gestió es va descobrir un forat d’uns 60.000 euros que va encendre totes les alarmes. El mes d’octubre, de comú acord amb els socis, es va optar per estudiar la situació del club, plantejar com liquidar el deute i mirar endavant.

Prop d’un any després, la situació del Club Natació Igualada és pràcticament la mateixa, i per això s’ha deixat l’entitat en mans d’una junta gestora presidida per David Ramis i formada per cinc socis de l’entitat.

Un d’ells, el tresorer Pol Gómez, explica que “l’objectiu de la gestora és que el club pugui mantenir la seva activitat”, una fita que preveuen assolir amb normalitat per continuar donant cobertura als seus 120 esportistes després de vacances. Per fer-ho possible, Gómez explica que es farà un esforç per eixugar els 3.000 euros en nòmines endarrerides.

Paral·lelament, Gómez explica que ja han començat a analitzar la situació financera del club per tal de contactar amb els deutors i pactar en cada cas. Tot i estar a l’inici d’aquest procés, Gómez reconeix que el deute segurament és sensiblement superior als 60.000 euros que es van fer públics la passada tardor. En una assemblea es va acordar contractar una auditoria, però Gómez explica que finalment no es va poder fer “perquè no hi havia diners”.

Una pòlissa de crèdit de 13.500 euros, 7.200 euros de deute amb la Federació Catalana de Natació i 2.500 euros de deute amb la Seguretat Social són alguns dels esculls econòmics que té a hores d’ara l’entitat, que també deu 12.500 euros a la societat Anoia Esports, amb la que participava en la gestió del complex esportiu Infinit d’Igualada.

Per l’altra banda, els ingressos mensuals del club són d’uns 5.000 euros, majoritàriament en concepte de les quotes dels 280 socis de l’entitat.

Eleccions a la tardor

La junta gestora estarà un màxim de tres mesos al capdavant del club, donat que ha de convocar unes eleccions per tal d’escollir la nova junta de l’entitat. Gómez no avança terminis, perquè volen deixar el club encarrilat pels qui n’assumeixin les regnes.

Les diferents assemblees han plantejat la possibilitat d’emprendre accions legals contra l’expresident, Toni Llenas, i l’exgerent, Joan Pajares. Pol Gómez deixa clar que la missió de la junta gestora “és limitada a mantenir l’activitat i haurà de ser l’equip entrant qui iniciï accions legals si ho considera oportú”.

Fundat l’any 1934, el Club Natació Igualada manté actualment seccions de waterpolo, natació, excursionisme i pàdel. Els socis que tiren endavant la gestora han fet una crida a la resta del club per reclamar el seu suport en la tasca de salvar l’entitat esportiva més antiga de la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*