Inici Infoescoles Judit Llobet, alumna de l’Institut Joan Mercader, tercera de Catalunya a les...

Judit Llobet, alumna de l’Institut Joan Mercader, tercera de Catalunya a les proves Cangur de matemàtiques

COMPARTIR

El passat 27 de maig, es va celebrar l’entrega de premis de les proves Cangur de matemàtiques al teatre Poliorama de Barcelona. L’alumna de l’institut Joan Mercader Judit Llobet, de tercer d’ESO, hi va assistir per rebre el premi com a tercera classificada de Catalunya .

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana, amb la voluntat d’estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat. Enguany la participació era de més de 124.000 alumnes.

Amb un format de concurs individual, l’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

És molt difícil quedar entre els tres primers de Catalunya, tenint en compte el gran nombre de participants i el prestigi i reconeixement d’aquestes proves. Cal afegir, a més, que la Judit va quedar classificada en 14è i 26è lloc als darrers cursos mantenint una regularitat excepcional.

Igualment, convé subratllar que hi ha hagut molt bona participació dels alumnes de l’institut Joan Mercader. Com els anys anteriors, els resultats han estat molt bons, i destaquen nou alumnes que han quedat classificats dins del 5% millor, encapçalats pel 37è lloc de Jordi Armenteras, de segon d’ESO.

El centre felicita als participants i recorda una cita de Marcus du Satoy: “Les matemàtiques tenen bellesa i romanticisme. No és un lloc avorrit, el món matemàtic. És un lloc extraordinari; val la pena passar-hi temps.”

FER UN COMENTARI

*