Inici Destacats Joves dissenyadors de la mediterrània es troben a Igualada per presentar prototips...

Joves dissenyadors de la mediterrània es troben a Igualada per presentar prototips innovadors de moda

COMPARTIR

El projecte europeu CRE@CTIVE per introduir la innovació al sector tèxtil-moda del mediterrani ja té guanyadors: 16 joves dissenyadors han estat seleccionats per poder fer realitat les seves creacions innovadores, que presentaran el proper 24 de novembre a Igualada en un acte obert al públic.

Des dels seus països d’origen, els setze joves guanyadors han ideat productes com ara una armilla intel·ligent calefactable, tintes vegetals per a peces de punt, bioteixits a partir de residus de l’agricultura o de la producció del suro, bufandes fetes a mà per dones palestines barrejant tècniques antigues i modernes, una plataforma per emprovar-se virtualment la roba, una gamma de colorants procedents de residus d’hortalisses, o una col·lecció feta de residus de veles de niló que no s’arruga, entre d’altres.

Tots setze guanyadors treballaran des d’ara i fins al proper mes de maig en laboratoris tèxtils d’arreu de la mediterrània on desenvoluparan les seves peces físiques, algunes de les quals s’espera que es puguin comercialitzar. L’objectiu del projecte és que esdevinguin 16 start-ups que es tradueixin en almenys 24 nous llocs de treball directes a llarg termini. Abans, però, seran a l’Igualada Fashion Lab d’Igualada durant dos dies -23 i 24 de novembre- per conèixer diverses empreses tèxtils igualadines, presentar les seves creacions i exposar els seus prototips.

La presentació dels projectes es farà en el marc de la Jornada “Mediterranean Cre@ctive Days” que tindrà lloc el dijous dia 24 al matí, i s’espera que aplegui una nodrida representació empresarial i institucional del territori. Arrencarà a les 11.30h amb la ponència “Digitalització per trencar fronteres a la indústria de la moda” a càrrec de Jordi Balsells –exdirectiu de marques tan rellevants com Sita Murt, Desigual i Futbol Club Barcelona-, continuarà amb la presentació dels prototips a càrrec dels joves dissenyadors amb l’acompanyament de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el vicepresident de Modacc, Bernat Biosca, i es tancarà amb la inauguració de l’exposició, que estarà oberta al públic fins el dia 1 de desembre. L’acte, que es durà a terme principalment en anglès, és obert i gratuït, i es demana confirmació prèvia d’assistència al correu mcarbonell@modacc.cat.

Què és CRE@ctive?

El projecte europeu CRE@CTIVE aborda els principals reptes dels sectors tradicionals del tèxtil, el calçat, la confecció i la pell a la regió mediterrània, i ho fa posant la creativitat i la innovació al centre i construint vincles entre empreses i clústers creatius.

Compta amb un pressupost de 3,2 milions d’euros –dels quals 2’9 són finançats per la Unió Europea en el marc del programa ENI CBC Mediterranean Sea Basin- i té una durada de 30 mesos. Està impulsat pel Clúster català de la moda MODACC, l’Institut Tecnològic Tèxtil AITEX, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial IVACE, el consorci ARCA i l’Ajuntament de Prato (Itàlia), el Monastir El-Fejja Competitiviness Pole (MFCPOLE) de Tunísia, The Leaders Fondation i l’HCIE de Palestina, la Confederació CEEBA i la Cambra de Comerç d’Alexandria d’Egipte, i el Consell Superior de Ciència i Tecnologia HCST de Jordània.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*