Inici Societat Els joves d’Igualada trien els projectes finançats amb el pressupost participatiu

Els joves d’Igualada trien els projectes finançats amb el pressupost participatiu

COMPARTIR

Per quart any consecutiu, aquest 2017 el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada destina al projecte Impuls una part del seu pressupost, concretament 15.000 euros, mil més que en l’edició precedent. Aquesta iniciativa, seguint el model de pressupost participatiu, converteix els joves en protagonistes i els permet avaluar i escollir quines propostes, elaborades i suggerides per ells mateixos, el consistori acabarà incorporant a la seva agenda d’actes.

L’assemblea de joves per a escollir els projectes que es duran a terme aquest any amb aquests recursos es va celebrar dissabte passat, 11 de febrer, a l’equipament juvenil La Kaserna, i hi van assistir una trentena de nois i noies de la ciutat. En total, es van presentar quinze idees en format vídeo i catorze d’aquestes van ser finalment seleccionades per a formar part de la programació jove d’Igualada, que es desenvoluparà entre els mesos de març i octubre.

Les propostes escollides, que ja es poden consultar al web www.igualadajove.cat, s’engloben dins un ventall molt ampli de diferents àmbits, com poden ser la formació, el treball comunitari, els concerts, la Festa Major, les arts plàstiques i escèniques, l’audiovisual, la cooperació, el medi ambient i la salut. En aquest sentit, es duran a terme, entre altres, jornades per a potenciar les pròpies capacitats i el potencial, iniciatives de solidaritat i sensibilització especialment enfocades als joves, exposicions, tallers de creació, conferències i cinefòrums o esdeveniments musicals i festius.

impuls_01

Des del departament municipal de Joventut es vol agrair la participació de tots els joves participants en la creació i la selecció de les propostes. La programació de l’agenda jove Impuls s’anirà publicant al web del departament de Joventut i a les seves xarxes socials, a la pàgina de Facebook “Kaserna” i al perfil de Twitter @IgualadaJove.

FER UN COMENTARI

*