Inici Societat Joves de cinc països participaran en unes jornades contra la radicalització a...

Joves de cinc països participaran en unes jornades contra la radicalització a l’Anoia

COMPARTIR
Els impulsors del projecte durant la presentació de les activitats.

Una quarantena de joves provinents del Marroc, Tunísia, Itàlia, França i Bèlgica participaran en una trobada a l’Anoia que persegueix fomentar la cohesió, el sentiment de pertinència i donar eines als participants per evitar la radicalització. La iniciativa, pilotada per l’associació sociocultural Arrels i Branques, fusionarà xerrades, tallers i visites. La idea sorgeix, explica la presidenta de l’associació, Naima El Orfa El Kodsi, després dels episodis que s’han anat vivint els darrers anys a Europa i va adreçat a fills de diferents generacions d’immigrants d’origen marroquí que ara viuen en aquests països. Arrencarà aquest dimecres i es perllongarà fins dilluns. Està subvencionat pel fons europeu Erasmus+ i els ajuntaments de Capellades i Els Hostalets de Pierola.

El programa ‘Joves per la convivència i la no radicalització’ arrencarà aquest dimecres i tindrà com centre neuràlgic Els Hostalets de Pierola, Capellades i Igualada. Comptarà amb tallers teòric-pràctics sobre identitat, prevenció del radicalisme i el sentiment de pertinència a càrrec d’experts de Psicòlegs Anoia i de l’entitat Comunitat d’Intel·ligència i Seguretat Global (CISEG). “Pensem que la millor manera de tractar aquests temes és unir esforços i fer xarxa”, justifica la presidenta d’Arrels i Branques.

En paral·lel es realitzaran tallers musicals. “La música és el llenguatge universal. Porta darrere identitat, pertinença, i la convivència, que és la base per prevenir actituds radicals”, explica Enric Puig, que pilotarà un d’aquests tallers. El programa també inclourà sopars culturals i excursions a llocs emblemàtics de Catalunya com Montserrat o el Camp Nou.

Gran jornada dissabte

Els participants arribaran a Catalunya aquest dimarts i es quedaran dins dilluns de la setmana vinent. Dissabte se celebrarà la festa grossa amb una cercavila, amenitzada pel grup de percussió Deuteriums, a Capellades i actuacions musicals durant tota la tarda al teatre de La Lliga de Capellades.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*