Inici Destacats La Joventut Socialista de l’Anoia presenta una moció per impulsar la Formació...

La Joventut Socialista de l’Anoia presenta una moció per impulsar la Formació Professional a l’Anoia Sud

COMPARTIR

-La Joventut Socialista de l’Anoia ha donat a conèixer, en roda de premsa a l’Institut Guinovarda de Piera, la moció d’impuls a la Formació Professional a la comarca que serà presentada als plens dels Ajuntaments al llarg del mes d’octubre. Els constants problemes en el procés de matriculació d’aquests estudis per segon curs consecutiu motiven un document que permetrà als municipis instar el Departament d’Educació a impulsar un conjunt de mesures  resolutives del conflicte.

El darrer període de preinscripció i matriculació ha posat de manifest un greu problema de planificació i gestió per part del Govern de la Generalitat de Catalunya pel que fa a l’accés als estudis de Formació Professional, provocant la destrucció de centenars de projectes vitals dels i les joves degut a la manca de centenars de places a l’Institut Milà i Fontanals.

Per a les joventuts socialistes les dades són indiscutibles: l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada acull més de 1.500 alumnes, dels quals un 40% provenen de la Conca d’Òdena i el 60% restant de la resta de la comarca, sent un alt percentatge originari de l’Anoia Sud, mentre la taxa d’atur juvenil se situa per sobre del 38%.

Aquesta realitat, doncs, exigeix, a través de la moció presentada als Ajuntaments, la posada en marxa immediata d’un pla estratègic per ampliar i millorar les oportunitats formatives en formació professional a l’Anoia de manera proporcional a la realitat demogràfica i econòmica del territori i, a més, l’impuls de graus de formació professional al sud de la comarca per ampliar l’oferta educativa i descongestionar el centre de referència en Formació Professional garantint que cap alumne es quedi sense plaça.

La roda de premsa, a més, ha comptat amb el suport de les agrupacions socialistes de l’Anoia Sud amb la presència dels regidors Javier Perellón, Dani Gutiérrez i Dani Vendrell.

L’Ajuntament de Piera aprova per unanimitat una moció en millora de la formació professional a l’Anoia Sud

Els grups municipals PSC, Ara es Demà i Junts per Piera han presentat i aprovat, per unanimitat al consistori, una moció que reclama una millora de la formació professional a la comarca i, en concret, a l’Anoia Sud. L’origen d’aquesta es troba a les Joventuts Socialistes de l’Anoia, que hi han i identificat una manca de places a diferents centres i una taxa d’atur juvenil elevada. L’impediment que molts joves s’hagin quedat en el darrer curs sense plaça per formar-se ha estat la motivació principal d’iniciar la moció.

Un altre aspecte a remarcar és el factor desplaçament. Al voltant del 40% dels estudiants de l’Institut Milà i Fontanals provenen, majoritàriament, de l’Anoia Sud. La dificultat per arribar a Igualada en transport públic des dels barris que envolten el nucli de Piera ha estat un motiu afegit per reclamar millores pels centres locals. En concret, per l’Institut Guinovarda de Piera, on es demana, no tan sols un increment de les places, sinó també una millora en l’oferta formativa actual, com per exemple, que es comenci a impartir la formació de grau superior la qual actualment manca.

D’aquesta manera, s’espera que la Generalitat estudiï la proposta de moció i la pugui posar en marxa de cara al curs vinent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*