Inici Destacats La Joventut Socialista assenyala que més de 16.000 persones treballen fora de...

La Joventut Socialista assenyala que més de 16.000 persones treballen fora de l’Anoia ‘per manca d’oportunitats’

COMPARTIR

La Joventut Socialista de l’Anoia ha presentat en roda de premsa el “Manifest pel Futur”, que defineixen com “un text de denúncia de la situació social i econòmica actual de la comarca i la manca d’oportunitats que s’ofereix als i les joves per poder construir projectes vitals a prop de casa”.

Segons la Joventut Socialista de l’Anoia, el darrer informe territorial de la Cambra de Comerç de Barcelona indica que, actualment, 16.135 persones residents a la comarca de l’Anoia marxen cada dia a treballar fora.

En aquest context, la formació explica que “està quedant una comarca cada cop més hostil per a les noves generacions” i assegura que “els i les joves de l’Anoia no tenen oferta de treball digne, d’oci decent, d’habitatge accessible o de transport públic acceptable, entre molts altres”.

El primer secretari de la Joventut Socialista de l’Anoia, David Oliva, ha destacat que “la comarca de l’Anoia conforma una realitat social on s’ha instaurat el discurs del no a tot mentre no s’ha apostat decididament per desenvolupar en gran el territori”.

D’altra banda, el secretari de Comunicació i Política Municipal, Víctor Recio, ha fet referència a la crisi de la COVID-19, la qual, “deixant de banda la consolidació dels i les joves com una de les generacions més afectades des del punt de vista social, econòmic i, fins i tot, psicològic, ha obert una finestra d’esperança. Els fons de recuperació de la Unió Europea”.

Segons la Joventut Socialista de l’Anoia, “els fons de recuperació Next Generation permetran grans inversions per a la transformació del model socioeconòmic en clau reindustrialitzadora i ecologista”. En aquest sentit, la formació política ha destacat que “la comarca no es pot permetre com a territori tornar a arribar tard a les grans revolucions globals tal i com ha succeït en els darrers segles”.

L’acte, en el qual també s’ha fet una encartellada de promoció del manifest, ha estat encapçalat pel primer secretari de la Joventut Socialista de l’Anoia, David Oliva; acompanyat pel secretari d’Organització, Oriol Almiron; el secretari de Comunicació i Política Municipal, Víctor Recio; i el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras.

El Manifest pel Futur aquest:

Un Nadal més, són milers els i les joves que tornen a casa després de treballar lluny de les seves famílies la resta de l’any. La comarca que un dia els va veure créixer és actualment plena d’adversitats per a desenvolupar projectes de vida. L’Anoia, per desgràcia, s’ha convertit al llarg dels darrers anys en una terra contrària a les oportunitats, mentre el no a tot i el rebuig social als grans projectes de desenvolupament territorial ens segueixen condemnant com a generació.

Actualment, i segons les últimes dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, a l’Anoia són 16.135 persones les que viuen aquí però han de marxar a treballar fora dia rere dia. Plantejat d’una altra forma, 1 de cada 3 treballadors actius a la nostra comarca no treballa al territori on resideix, i la xifra va en augment considerablement.

Aquest context, doncs, ens deixa una comarca cada cop més hostil per a les noves generacions. Els i les joves de l’Anoia no tenim oferta de treball digne, no tenim oferta d’oci decent, no tenim oferta d’habitatge accessible i no tenim oferta de transport públic acceptable, entre molts altres.

Per a les generacions futures, en definitiva, el paradigma actual no permet que els nostres objectius vitals a llarg termini s’estableixin a prop de casa.

No obstant això, la crisi de la COVID-19, deixant de banda la consolidació dels i les joves com una de les generacions més afectades des del punt de vista social, econòmic i, fins i tot, psicològic, ha obert una finestra d’esperança. Els fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea permetran grans inversions per a la transformació del model socioeconòmic en clau reindustrialitzadora i ecologista.

Situats en aquest context, per tant, no ens podem permetre com a territori tornar a arribar tard a les grans revolucions globals tal i com ha succeït en els darrers segles.

Per molt que no agradi a aquells que tenen una posició establerta i els incomoden els canvis, som la porta d’entrada a la Regió Metropolitana de Barcelona i hem d’aspirar a acollir grans transformacions en síntesi amb els altres municipis que conformen aquest potent conglomerat.

La comarca de l’Anoia i les seves noves generacions necessitem un futur.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*