Inici Cartes dels lectors Jovent Organitzat, l’Anoia en lluita!

Jovent Organitzat, l’Anoia en lluita!

COMPARTIR

Des del Jovent Republicà, portem anys organitzar-nos aglutinant a joves de diferents pobles de l’Anoia, davant de contextos que ens fan prendre la iniciativa i mobilitzar-nos. Som presents a Capellades, Hostalets de Pierola, Piera i Igualada, creant una xarxa de joves que lluiten. Estem davant d’un sistema, el capitalista, que ens ofega i fa que siguem un dels sectors més precaritzats de la societat.

El jovent, malauradament, estem acostumats que la nostra figura sigui la més estigmatitzada. Per contra, també som els que patim més els efectes de la precarietat laboral amb sous insuficients, agreujant la possibilitat d’independitzar-nos i dificultant tot projecte de vida. És per això, que cal que els joves ens mobilitzem, per defensar una vida digna. Des del Jovent Republicà, d’arreu dels Països Catalans i també aquí a l’Anoia, ens volem presentar per encoratjar als i les joves dels nostres municipis a passar a l’acció, participar i formar la xarxa que pugui enfrontar-se a les problemàtiques de la societat on vivim.

El Jovent Republicà ens basem en uns valors que creiem imprescindibles per fer un món més just i equitatiu per a tothom. Som feministes, socialistes, ecologistes i republicans. Davant d’un sistema patriarcal i on l’extrema dreta segueix en auge, nosaltres creiem indispensable defensar com sempre la igualtat entre gèneres per erradicar tot biaix i violència de gènere a la nostra societat. Cal també protegir a tota minoria, el col·lectiu LGTBIQ+ i erradicar el racisme institucional en què actualment funcionen les nostres institucions des de la Unió Europea, que ha apostat per a la militarització i el traspàs de competències a països tercers. Cal apostar per les polítiques d’inclusió on tothom hi tingui lloc i oportunitats.

Els joves som la franja d’edat més conscienciada sobre els efectes a llarg termini del canvi climàtic. Som els responsables en cuidar el nostre territori, davant dels efectes d’una globalització que dia rere dia, intensifica més l’explotació i destrucció dels recursos naturals, dels quals els beneficis no es reparteixen equitativament. A casa nostra, projectes com la línia MAT (Molta Alta Tensió), els projectes de polígons i plaques solars massius i la manca de cura a la pagesia, ens deixa un paisatge que destrueix la terra i els boscos.

Creiem que la defensa de la llengua i cultura catalana. Som catalans i entenem que si volem tenir una societat plenament democràtica, justa i igualitària hem de tenir totes les eines al nostre abast. La independència política és l’eina imprescindible per garantir la plena sobirania de la ciutadania i de les institucions pròpies, i la protecció de la llengua catalana en un món globalitzat i uniformador.

Som socialistes, som d’esquerres. Creiem que l’Anoia ha de sobrepassar les mancances del sistema capitalista que només accentua les desigualtats. Creiem que les institucions i l’economia ha d’estar sotmesa a l’interès de les persones garantint l’accés a uns serveis públics i de qualitat que arribin a totes les poblacions de la comarca.

Finalment, ressaltar que l’Anoia formem part de la vegueria del Penedès. Formar-ne pas és un guany indispensable que respon a la relació entre comarques històrica i inherent. Esdevé una oportunitat per col·laborar entre municipis dels diferents territoris amb problemàtiques compartides, i el Jovent mostrem el nostre orgull penedesenc.

Només un jovent organitzat pot fer front a totes les problemàtiques, defensant el socialisme, l’ecologisme, el feminisme, l’antiracisme, l’antifeixisme, i l’alliberament nacional dels països catalans, a través dels nostres municipis, la comarca de l’Anoia i la vegueria del Penedès.

Visca el Jovent Organitzat, l’Anoia en Lluita!

Jovent Republicà Anoia Sud

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*