Inici Societat Un jove extutelat per la Generalitat es suicida a Igualada després de...

Un jove extutelat per la Generalitat es suicida a Igualada després de ser expulsat d’un centre de menors

COMPARTIR

Un jove d’origen guineà que havia arribat a Catalunya no acompanyat es va suicidar dimecres de la setmana passada al pont entre Montbui i Igualada poc després de ser expulsat del centre de menors en assolir la majoria d’edat.

El col·lectiu Hourria, que es dedica a recolzar els menors que arriben sense acompanyants, ha explicat el cas de l’Omar, que va arribar de Guinea a un centre de menors de la comarca de l’Anoia fa uns mesos, segurament després d’un viatge migratori dur amb l’objectiu de trobar una vida millor a Europa.

Segons explica el col·lectiu, Omar va ser expulsat del centre on vivia “i del sistema de protecció que havia de protegir-lo, no només amb sostre i menjar (temporalment) sinó també a nivell emocional”.

Omar va arribar sense passaport i, com tots els nois que arriben sense documentació, se’l va sotmetre a unes proves de determinació de l’edat que sovint han estat qüestionades pel seu marge d’error. Les proves van determinar que Omar era major d’edat i, segons Hourria, se’l va desinternar, un moment “molt dur per a molts nois, que de cop no poden tornar al que ha estat la seva llar (ni que sigui uns mesos) i els deixa més sols que mai malgrat la seva vulnerabilitat, tot i l’esforç titànic que han fet per arribar aquí”.

Des del Col·lectiu Hourria expressen la seva “tristesa per aquesta situació vergonyosa, però també la nostra indignació i la nostra ràbia absoluta i demanar a la DGAIA, responsable del seu desprotecció quan va arribar aquí, què opina de la història d’Omar i què pensa fer per evitar tant sofriment i més morts evitables”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*